Update articol:

Bitcoin a depășit 22.000 de dolari, iar analiștii spun că raliul va mai continua

Bitcoin a crescut cu aproximativ 20% în această săptămână, depășind 22.000 de dolari pentru prima dată și stimulând predicțiile că mai urmează creșteri pentru cea mai mare criptomonedă din lume, scrie Bloomberg.

Moneda digitală a sărit cu până la 4,6%, la aproximativ 22.173 dolari, joi, înainte de a mai reduce o parte din avans. Bitcoin și indicele mai larg Bloomberg Galaxy Crypto s-au triplat în acest an. Acțiunile legate de criptomonedă din Coreea de Sud, Japonia și China au crescut.

Părerile sunt împărțite cu privire la raliul activelor digitale, având în vedere istoria de mărire și decădere a Bitcoin. Susținătorii spun că criptomoneda este la concurență cu aurul ca activ diversificator de portofoliu, pe fondul slăbiciunii dolarului și a potențialei presiuni inflaționiste. Alții văd efervescență speculativă care va duce inevitabil la o prăbușire asemănătoare cu cea din urmă cu trei ani, după un raliu furibund al Bitcoin.

Cu toate acestea, există semne că investitorii pe termen mai lung, precum administratorii de active și birourile de familie, joacă sunt mai implicați de această dată, alături de fondurile cuantice care urmează tendințele. Raritatea Bitcoin combinată cu „tipărirea banilor” de către Rezerva Federală înseamnă că simbolul digital ar trebui să urce în cele din urmă la aproximativ 400.000 de dolari, a declarat miercuri Scott Minerd, directorul de investiții de la Guggenheim.

„Prețul va merge acum de la liniar la parabolic”, deoarece investitorii cu amănuntul au fost până acum în mare parte „în afara acestui raliu”, a declarat Kay Van-Petersen, macro strateg global la Saxo Capital Markets Pte din Singapore.

„Mișcarea la peste 20.000 de dolari a venit și sunt puțin surprins că nu a venit mai devreme”, a spus Craig Erlam, analist senior de piață la Oanda Europe Ltd: „Este posibil ca stimulul Fed să-i fi dat un impuls suplimentar, dar, să recunoaștem, Bitcoin nu are nevoie de el. Trecerea de 20.000 de dolari poate aduce efervescență și un sfârșit puternic al anului ”.

Dacă Bitcoin își menține impulsul, atunci „testarea pragului de 36.000 de dolari va fi următorul obiectiv real”, a declarat Dan Gunsberg, CEO al Hxro, o platformă de tranzacționare de criptomonede. El a indicat însă că o scădere semnificativă sub 13.800 dolari ar anunța o perioadă mult mai slabă.

BVBStiri BVB

UCM RESITA S.A. (UCM) (16/04/2021)

Completare Convocare AGAO 28 (29).04.2021 versiune limba engleza

Patria Bank Obligatiuni 2028 EUR (PBK28E) (16/04/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014