Update articol:

Bitcoin ajunge la cel mai scăzut nivel din 10 luni, pe măsură ce piețele bursiere sunt în declin – Reuters

Bitcoin a ajuns luni la cel mai scăzut nivel din iulie 2021, deoarece piețele de acțiuni au continuat să afecteze criptomonedele, care se tranzacționează în prezent în corelaţie cu așa-numitele active mai riscante, cum ar fi acțiunile tehnologice, potrivit Reuters.

Bitcoin a scăzut până la 32.763,16 USD cu puțin înainte de 11.00 GMT, în a cincea sesiune consecutivă de scădere.

Criptomoneda a scăzut cu 13% până acum în luna mai și a pierdut mai mult de jumătate din valoare de când a atins un maxim istoric de 69.000 de dolari în noiembrie anul trecut.

„Cred că totul din cripto este clasificat ca un activ de risc și, similar cu ceea ce am văzut cu Nasdaq, majoritatea criptomonedelor sunt afectate”, a declarat Matt Dibb, COO al platformei criptografice Stack Funds din Singapore.

Nasdaq-ul (.IXIC) a scăzut cu 1,5% săptămâna trecută și a pierdut 22% până în prezent, afectat de perspectiva unei inflații persistente care va forța Rezerva Federală a SUA să majoreze ratele, în ciuda încetinirii creșterii. Contractele futures Nasdaq au scăzut cu încă 2,3% luni.

Dibb a spus că alți factori în declinul din weekend – bitcoin închis vineri în jurul a 36.000 USD – au fost lichiditatea notoriu de scăzută a pieței cripto în weekend, precum și temerile de scurtă durată că stable coins algoritmice numite Terra USD (UST) ar putea să piardă legătura față de dolar.

Stable coins sunt monede digitale legate de alte active tradiționale, adesea dolarul american.

UST este urmărită îndeaproape de comunitatea cripto, atât din cauza modului inedit în care își menține valoarea 1:1 de dolar, cât și pentru că fondatorii săi și-au stabilit planuri de a construi o rezervă de 10 miliarde de dolari de bitcoin pentru a susține moneda, ceea ce înseamnă că volatilitatea în UST s-ar putea răspândi pe piețele bitcoin.

Ether, a doua cea mai mare criptomonedă din lume, care stă la baza rețelei Ethereum, a scăzut luni până la 2.360 de dolari, cel mai scăzut nivel de la sfârșitul lunii februarie.

BVB | Știri BVB

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (26/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (25/05/2022)

Majorarea cu 24,5% din luna iunie a salariilor angajatilor societatii