Update articol:

Bitcoin depășește 6.400 $, în creștere cu 12% în această săptămână

Bitcoin a depășit cu mult marile piețe din SUA în această săptămână, potrivit CNBC.

Cea mai importantă criptomonedă din lume a urcat, vineri, la 6. 426,83 dolari, cîștigînd peste 12% într-o săptămână. Bitcoin este acum la peste 70% față de începutul acestui an.

La începutul acestei săptămâni, bitcoin a atins nivelul de 6. 000 de dolari, pentru prima dată de la jumătatea lunii noiembrie. Criptomoneda tot încearcă să crească, în condițiile în care a atins nivelul maxim de 20.000 de dolari, la sfârșitul anului 2017.

Între timp, piețele din SUA s-au redresat vineri, dar indicele S&P 500 a avut cea mai proastă săptămână a anului. Atât Dow Jones Industrial Average, cât și S&P 500 au scăzut cu peste 2% în această săptămână, în timp ce Nasdaq a scăzut cu 3%.

Brian Kelly, fondator și CEO al BKCM, a remarcat interesul recent în tranzacționarea criptomonedelor al instituțiilor importante. Fidelity Investments intenționează să permită clienților să cumpere și să vândă criptomonede, a anunțat Bloomberg la începutul acestei săptămâni.
 

„În timp ce mulți investitori s-au adunat în Coinbase (una dintre cele mai comune platforme de vânzare, cumpărare, transfer și stocare de criptomonede precum Ethereum, Bitcoin, și Litecoin), în ultimii câțiva ani, anticipăm încă multe cereri de la investitorii retail”, a spus Kelly. 

Recent, hackerii au furat peste 40 de milioane de dolari de la Binance, una dintre cele mai mari platforme de criptomonede din lume.

 

Hackerii au furat peste 40 de milioane de dolari de la una dintre cele mai mari platforme de criptomonede din lume