Update articol:

Bitcoin pierde 10.000 de dolari, sau 17%, în doar 24 de ore

* Prețul Bitcoin a scăzut brusc sâmbătă dimineața devreme, la un minim de aproape 43.000 USD.

* Criptomoneda a pierdut aproximativ 10.000 de dolari, sau mai mult de 17%, în 24 de ore, de vineri până sâmbătă.

*Prețul eterum a scăzut și el, până la 3.500 USD sâmbătă.

* Bitcoin a fost la aproximativ 57.000 de dolari vineri dimineață

 

Preţul Bitcoin a scăzut drastic în noaptea de vineri spre  sâmbătă, la un minim de aproape 43.000 de dolari, potrivit CNBC. Cea mai proeminentă criptomonedă din lume şi-a redus pierderile ulterior, schimburile făcându-se la aproximativ 47.915 USD, conform Coin Metrics.

În 24 de ore, de vineri dimineața până sâmbătă devreme, prețul bitcoin a trecut de la aproximativ 57.000 USD la 47.000 USD, pierzând 10.000 USD sau mai mult de 17%.

Prețul eterum a scăzut, de asemenea, la un nivel de aproape 3.500 de dolari sâmbătă. A revenit după aceea, tranzacționându-se aproape de 3.870 USD. Ether, a doua cea mai mare monedă digitală din lume după valoarea de piață, a pierdut mai mult de 16% de vineri dimineața în jurul orei 8:00 ET până sâmbătă, ora 8:00 ET.

Cryptomonedele au început să scadă vineri, pe măsură ce acțiunile au scăzut la rândul lor, iar investitorii s-au refugiat în siguranța Trezoreriei, împingând randamentul pe 10 ani mai jos. Acțiunile tehnologice riscante au fost printre cei mai mari perdanți de pe Wall Street vineri, Tesla scăzând cu 6%. Fondul ARK Innovation a pierdut 5% vineri și 12% pe săptămână.

Nu a existat un motiv clar pentru scăderea criptomonedelor, mai ales în noaptea de sâmbătă, când pierderile s-au accelerat.

Dar vânzarea bruscă de bitcoin și criptomonede urmează avertismentului făcut de renumitul investitor Louis Navellier că „reducerea” achiziţiilor de obligaţiuni a Rezervei Federale ar putea sparge bula bitcoin și cripto.

„Fed reduce achiziţiile, iar acest lucru ar trebui să creeze o corecție a activelor de risc, din care bitcoin face parte”, a scris Navellier în comentariile raportate pentru prima dată de Insider. „Cu cât Fed reduce mai mult, cu atât ar trebui să vedem mai multă volatilitate atât în ​​acțiuni, cât și în obligațiuni – și da, și în bitcoin.”

„Dovezile arată că acesta este încă un alt eveniment de vânzare indus de derivate”, a scris J.C. Parets, strateg-șef de piață la All Star Charts, într-o notă sâmbătă dimineață. „Prăbușirea rapidă din septembrie a avut aceleași cauze ca și aceste vânzări – efectul de pârghie a fost eliminat din sistem într-o manieră violentă, ceea ce a permis ulterior pieței să se îndrepte în cele din urmă către un nou maxim istoric în octombrie.”

Ambele criptomonede s-au confruntat cu o tranzacţionare turbulentă de când a apărut varianta omicron Covid, urmărind piețele de valori globale care au fost și ele volatile. Pe 26 noiembrie, bitcoin a atins un minim de șapte săptămâni, aproape de 54.000 de dolari.

Bitcoin a scăzut acum cu aproximativ 30% de la maximul istoric aproape de 69.000 de dolari, care a fost atins la începutul lunii noiembrie.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat vineri că varianta omicron de Covid a fost detectată în 38 de țări, față de 23 în urmă cu două zile, datele timpurii sugerând că tulpina este mai contagioasă decât delta.

 

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (29/06/2022)

Decontarea si plata tranzactiilor aferente ofertei publice de cumparare

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (29/06/2022)

Convocare AGAO la data de 01/02.08.2022