Update articol:

Bitcoin scade sub 21.000 USD pentru scurt timp, pe măsură ce vânzările cripto continuă

  • Bitcoin a scăzut pentru scurt timp sub 21.000 de dolari marți în Asia, înainte de a reveni ușor, continuând să scadă pe măsură ce investitorii au vândut activele de risc.

  • Cea mai mare criptomonedă din lume a scăzut cu aproape 14% în ultimele 24 de ore, în timp ce ethereum a scăzut cu peste 12% în aceeași perioadă, potrivit datelor Coinbase.

  • Activele cripto au fost afectate luni, deoarece platformele de tranzacționare precum Celsius și Binance au oprit retragerile

 

Bitcoin a scăzut pentru scurt timp sub 21.000 de dolari marți în Asia, înainte de a reveni ușor, continuând să scadă pe măsură ce investitorii au vândut activele de risc, potrivit CNBC.

Cea mai mare criptomonedă din lume a scăzut cu aproape 14% în ultimele 24 de ore, în timp ce ethereum a scăzut cu peste 12% în aceeași perioadă, potrivit datelor Coinbase.

„Totul este în flăcări în acest moment, fie că este vorba de acțiuni, fie că este vorba de active cripto sau orice altceva”, a spus Nirmal Ranga, șeful de tranzacționare și analiză tehnică la ZebPay, adăugând: „Ceea ce vezi pe piață este… frică, incertitudine și îndoială”.

Activele cripto au fost afectate luni, deoarece platformele de tranzacționare precum Celsius și Binance au oprit retragerile, iar unele companii și-au redus locurile de muncă.

Celsius a spus că retragerile, schimburile și transferurile între conturi vor fi oprite din cauza „condițiilor extreme de piață” și că mișcarea este menită să „stabilizeze lichiditatea și operațiunile”.

„Luăm această decizie  astăzi pentru a pune Celsius într-o poziție mai bună ca să îşi onoreze, în timp, obligațiile de retragere”, a spus compania într-o declaraţie.

Între timp, Binance,  ce mai mare platformă de schimb de criptomonede din lume,  a oprit retragerile de bitcoin timp de peste trei ore „din cauza unei tranzacții blocate care a cauzat întârzieri”.

Un tweet al fondatorului şi CEO-ului Binance, Changpeng Zhao, care menţiona problema, a venit la 8 a.m. ET, moment în care Zhao a spus că problema va fi rezolvată în aproximativ 30 de minute. Acesta a spus mai târziu că va dura ”puţin mai mult pentru a repara problema, faţă de estimarea lui iniţială”.

Binance a afirmat într-un tweet, la ora 11:32 a.m., pe Wall Street, că retragerile bitcoin au fost reluate.

În timp ce Binance avea probleme, Zhao a spus într-un tweet că deţinătorii ”pot încă retrage Bitcoin pe alte reţele precum BEP-20”. ”Fondurile sunt SAFU”, a adăugat el. Acronimul înseamnă ”fond sigur de active pentru utilizatori”, care este un fond pe care compania l-a înfiinţat în 2018 pentru a ajuta la protejarea utilizatorilor.

Capitalizarea bursieră a criptomonedelor a scăzut luni sub 1 trilion de dolari, pentru prima dată din februarie 2021, arată datele CoinMarketCap. Aproximativ 200 de miliarde de dolari au fost șterse de pe piață în ultimele zile.

Vânzarea cripto are loc în timp ce investitorii evită activele riscante pe fondul temerilor legate de o potențială recesiune globală, pe măsură ce marile bănci centrale din întreaga lume majorează ratele dobânzilor pentru a domoli inflația.

Factorii de decizie de la Rezerva Federală din SUA au în vedere acum ideea unei creșteri a ratei dobânzii de 75 de puncte de bază, miercuri. Este mai mare decât creșterea de 50 de puncte de bază la care mulți traderi se așteptau.

Bitcoin a scăzut cu aproape 70% față de cel mai mare record din noiembrie 2021.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (08/12/2023)

Decontarea si plata tranzactiilor aferente ofertei publice de cumparare

COMPA S. A. (CMP) (08/12/2023)

Notificare prag detineri/vot >15%

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (08/12/2023)

Notificare prag detineri/vot <5%

COMPA S. A. (CMP) (08/12/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014