Update articol:
RAPORT UBS:

Bitcoin trebuie să ajungă la 213.000 dolari pentru a înlocui oferta de bani

Bitcoin (Sursa coinmarketcap.com)
*Bitcoin este încă prea “instabil” pentru a lua locul banilor obișnuiți, conform UBS

Moneda virtuală Bitcoin ar trebui să atingă aproape 213.000 dolari ca să înlocuiască oferta de bani americani – bancnote, monede, cecuri de călătorie și altele asemenea – sau să-și îmbunătățească semnificativ capacitățile de procesare ale rețelei, potrivit unui raport al UBS, citat de presa internațională.
“Bitcoin este încă prea instabil și limitat pentru a deveni un mijloc de plată viabil sau o clasă de active de masă”, a scris un strateg al UBS, Joni Teves, într-o notă către clienți. “Din cauza lipsei de stabilitate a prețurilor, Bitcoin nu îndeplinește criteriile pentru a fi considerat bani”, adăugat acesta.
Printre cele mai mari obstacole în calea acestui țel se numără volatilitatea dramatică recentă și unele limite tehnologice, potrivit UBS.
CNBC notează că prețul criptomonedei a fost marcat de vârfuri și căderi în acest an: „ De multe ori a variat cu sute de dolari într-o singură zi și a scăzut cu mai mult de 60% de la vârful de aproape 20.000 de dolari din decembrie”. Moneda digitală a fost tranzacționată la aproape 7.500 de dolari joi și a scăzut cu aproximativ 50% în 2018, potrivit datelor furnizate de CoinDesk.
Teves a analizat evoluţia istorică a Bitcoin și a constatat că 70% din variațiile de prețuri au fost rezultatul unui interes speculativ “stimulat de impuls”, ceea ce face ca Bitcoinul să fie “vulnerabil la mișcările mari”.
Volatilitatea prețurilor a ţinut departe unii investitori, dar Bitcoin i-a răsplătit pe cumpărătorii pe termen lung. Din 2013, randamentul anual al Bitcoin a fost de 216%. În comparație, acțiunile și obligațiunile cu rating de investiție au crescut cu 16%, respectiv cu 1,6, conform UBS. Cu toate acestea, Teves a constatat că, pe baza unei ajustări a riscurilor, randamentul Bitcoin l-a depășit numai puțin pe cel al acțiunilor.
Teves a menționat, de asemenea, limitele tehnice ale monedei, precizând că modificările făcute de dezvoltatori pentru a aborda problema au fost “insuficiente”.
“Bitcoin nu poate gestiona volumul tranzacțiilor procesate prin mecanisme folosite în lumea reală”, a spus Teves.
UBS nu a exclus complet viitorul Bitcoin ca formă de plată. Teves a subliniat câteva condiții pentru ca aceasta să devină o “clasă de active legitime”, inclusiv reglementare şi protecţie pentru investitori.

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

Obligatiuni Autonom Services 2026 (AUT26E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (14/06/2024)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni