Update articol:

Bittnet va cumpăra 35% din capitalul social al Servodata de la Moore Czech Republic, pentru 1,4 milioane de euro

BITTNET SYSTEMS S.A. informează investitorii despre semnarea unui acord de investiție tip M&A cu actionarii companiei Servodata a.s. (o companie ce activează în industria IT&C din Cehia).

Conform planului de investiție, Bittnet va cumpăra 35% din capitalul social al Servodata de la Moore Czech Republic, pentru o suma estimată la 1,4 milioane EUR, suma ce va fi decontată în acțiuni BNET într-o viitoare operațiune de majorare a capitalului social. Numărul efectiv de acțiuni ce va fi emis va fi determinat în conformitate cu prevederile art. 210(2) din Legea 31/1990 și art. 87-88 din Legea 24/2017 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață și art. 174 din Regulamentul ASF nr. 5/2018. Această evaluare oferă un multiplu EV/EBITDA de 6.4x, ceea ce face că plata cu acțiuni BNET să fie avantajoasă pentru toate părțile implicate, inclusiv actionarii Bittnet existenți, potrivit informaţiilor transmise de companie.

Suplimentar, Bittnet va asigura finanțare sub formă de împrumut (fie direct fie prin oferirea de garanții) până la concurență sumei de 2 milioane euro în următorii 3 ani, pe baza proiectelor de dezvoltare ale Servodata.

Tranzacția va fi supusă aprobării în cadrul unei adunări generale a acționarilor (atât a Bittnet cât și a Servodata), și face obiectul finalizării cu succes a procesului de due dilligence.  În cazul încheierii cu succes a investiției, consiliul de administrație al Servodata va fi format din 5 membri, 2 locuri revenind acționarului Bittnet. Conform contractului de investiție, Servodata va începe să distribuie dividende cash în proporție de maximum 30% din profitul anual începând cu anul fiscal următor. În 2020, Servodata a realizat venituri totale de 10 milioane euro și EBITDA de 1 milion euro.

Servodata activează în industria IT&C de 30 de ani și oferă clienților soluții asemănătoare cu Dendrio Solutions. Cu sediul principal în Praga, compania deține în portofoliu competențe în integrarea de tehnologii de la vendorii internaționali: Dell, HP, Microsoft în ce privește proiectarea și implementarea infrastructurii tehnologice, consultanță IT, designer, externalizarea serviciilor IT. În domeniul dezvoltării, Servodata se concentrează în principal pe implementarea soluțiilor de business intelligence. Compania investește intens în zona de securitate cibernetică și recent și-a dezvoltat semnificativ poziția în Slovacia. Compania are 70 de specialist IT: designeri, arhitecți, dezvoltatori și consultanți. Pentru anul 2021 Servodata are bugetată o cifra de afaceri de 12 milioane euro, EBITDA de 2,5 milioane euro și un profit de 1,5 milioane euro.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (07/06/2023)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCARBON SA (ROCE) (07/06/2023)

Incasare suma din diminuare capital social Recyplat Limited

AAGES S.A. (AAG) (07/06/2023)

Hotarari CA din 07.06.2023

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (07/06/2023)

Completare ordine de zi AGA E si AGA O 03/04.07.2023