Update articol:

Black Sea Fund îl numește Partener pe Iulian Portasă, private equity professional cu peste 10 ani experiență în M&A

Iulian Portasă

Black Sea Fund, fond de investiții dedicat accelerării întreprinderilor mici și mijlocii din România, cu un capital de peste 43 de milioane de euro, îl numește Partener pe Iulian Portasă, 33 de ani, anterior Senior Deal Advisory KMPG, potrivit unui comunicat de presă.

Iulian va continua să fie responsabil de întregul proces al investițiilor, de la analize detaliate și negocierile preliminare, la conducerea proceselor de due diligence și la închiderea cu succes a tranzacțiilor. De asemenea, Iulian va continua să sprijine companiile din portofoliu în procesul lor de creștere, prin rolul său de membru în Consiliul de Administrație al echipei de conducere DigiRay și D-Toys, investiții recente ale fondului Black Sea Fund. Iulian a condus etapele de tranzacționare și negociere cu Theta, DigiRay și D-Toys.

Iulian Portasă are peste 10 ani de experiență în tranzacții M&A în diverse sectoare de activitate, precum tehnologie, energie și gaze naturale, sănătate și industria manufacturieră. Cel mai recent rol al său a fost de Senior Manager în echipa de Deal Advisory din KPMG, unde a fost implicat în mai multe tranzacții si proiecte semnificative din economia locală.

De asemenea, Iulian a înființat și scalat un grup de modelare financiară în cadrul KPMG, precum și a contribuit ca autor pe zona de modelare financiară în cartea “Financial Management: Turning Theory into Practice”, publicată de Oxford.

“Sunt entuziasmat de această nouă etapă profesională și de viitorul alături de Black Sea Fund, unul dintre puținele fonduri de private equity românești de acest calibru. Dar cu atât mai mult sunt entuziasmat de oportunitatea de a continua clădirea și consolidarea de noi parteneriate cu antreprenori de succes, parteneriate din toate punctele de vedere, dincolo de cifre”, a declarat Iulian Portasă, nou partener Black Sea Fund.

“Îi transmit cele mai calde felicitări lui Iulian, noul nostru partener. A demonstrat o dedicare puternică și spirit antreprenorial, sprijinind companiile din portofoliul nostru în călătoria lor de creștere. Oamenii, atât din cadrul fondului, cât și din cadrul companiilor cu care colaborăm, sunt cel mai important atu al nostru. Este minunat să le putem recunoaște și răsplăti contribuțiile aduse firmei”, a declarat Arin Ion, partener Black Sea Fund I Cooperative UA.

***

Black Sea Fund I este un fond de capital privat lansat recent, care are ca scop implementarea de investiții în acțiuni de cel puțin 4 milioane euro către întreprinderile mici și mijlocii românești. Black Sea Fund I are la dispoziție un capital de cel puțin 43 de milioane de euro la închiderea inițială, cu principal investitor Fondul European de Investiții, cu resurse din Programul Operațional Regional co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Black Sea Fund I a fost fondat și este gestionat de o echipa românească, care include patru parteneri executivi: Matei Păun, Arin Ion, Cornel Fumea și Adrian Vasile. Fiecare dintre parteneri are peste 15 ani de experiență în domenii precum investiții în capital privat și administrarea activelor, activități în domeniul investițiilor / achizițiilor precum și management financiar.

BVBStiri BVB

ALRO S.A. (ALR) (15/10/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (15/10/2021)

Convocare AGEA pentru data de 8 decembrie 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (15/10/2021)

Act aditional la contract de credit

ALRO S.A. (ALR) (15/10/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)