Update articol:

BlackRock va adăuga bitcoin ca investiție eligibilă în două fonduri

bitcoin Sursa foto: pixabay.com

BlackRock Inc adaugă contractele futures pe bitcoin ca investiție eligibilă la două fonduri, potrivit unei solicitări a companiei, într-o mișcare de a aduce lumea criptomonedelor clienților săi, potrivit Reuters.

Cel mai mare manager de active din lume a declarat că ar putea utiliza instrumente financiare derivate pe bitcoin pentru fondurile sale BlackRock Strategic Income Opportunities și BlackRock Global Allocation Fund Inc.

Fondurile vor investi numai în contracte futures pe bitcoin decontate, tranzacționate la bursele de mărfuri înregistrate la Comisia de tranzacționare a contractelor futures, a declarat compania miercuri într-un document către Securities and Exchange Commission (SEC).

Directorul executiv Larry Fink spusese la Consiliul pentru Relații Externe din decembrie că Bitcoin are mișcări gigantice în fiecare zi și ar putea evolua într-o piață globală.

La începutul acestei luni, Bitcoin, cea mai populară criptomonedă din lume, a atins un nivel record de 40.000 de dolari, crescând cu peste 900% de la minim în martie, după ce abia trecuse de 20.000 de dolari la mijlocul lunii decembrie.

Un purtător de cuvânt al BlackRock a refuzat să comenteze în plus atunci când a fost contactat de Reuters.

BVB | Știri BVB

PROMATERIS S.A. (PPL) (25/05/2022)

Promateris atrage o noua finantare cu fonduri nerambursabile norvegiene

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014