Update articol:
Potrivit ZF.ro, la Wirecard erau acţionari şi 2 milioane de români prin intermediul fondului de pensii NN la decembrie 2019

Bloomberg: Viitorul Wirecard este pus la îndoială, după ce a dezvăluit că 2 miliarde de euro cash au dispărut

Procesatorul de plăţi germane Wirecard a înregistrat cea mai proastă şedinţă de tranzacţionare a unei acţiuni din istoria indicelui DAX, prăbuşindu-se cu 67% la Bursa de la Frankfurt, potrivit Bloomberg.

Compania a dezvăluit că aproximativ 1,9 miliarde de euro (2,1 miliarde de dolari) în numerar au dispărut, ceea ce a speriat investitorii care au îndurat deja foarte multe scandaluri cu privire la această companie, potrivit Bloomberg.

 

„Suntem uimiţi!”, a declarat Ingo Speich, manager de fonduri la Deka Investments, un acţionar de top 10 al Wirecard. Acesta a adăugat: „Un nou început în ceea ce priveşte conducerea este mai urgent decât oricând”. Această criză pune la îndoială viitorul directorului general Markus Braun, care este cel mai mare acționar al companiei. Braun este la conducere din 2002, construind compania de la un startup la furnizor de plăți a cărui tehnologie facilitează tranzacțiile din întreaga lume. 

Braun a descris compania ca fiind o potențială victimă, într-o declarație separată. CEO-ul a rezistat cererilor de demisie și şi-a apărat agresiv compania împotriva acuzațiilor de fraudă contabilă, relatate de o serie de articole din Financial Times.

„În prezent nu este clar dacă s-au produs tranzacții frauduloase în detrimentul Wirecard AG”, a spus Braun, adăugând că firma va depune o plângere împotriva unor persoane.

Acţiunile Wirecard au scăzut astăzi cu până la 67%, la 35,85 de euro la Frankfurt.

Potrivit ZF.ro, la Wirecard erau acţionari şi 2 milioane de români prin intermediul fondului de pensii NN la decembrie 2019 (cele mai recente date), fiind cea mai mare expunere a unui fond Pilon 2 din România pe o companie străină. Deținerea la Wirecard reprezenta 0,59% din activul fondului, la 31 decembrie 2019. (Vezi raport NN – Decembrie 2019).

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Reziliere Contract CTE Iernut

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/06/2021)

Convocare AGEA pentru data de 11 august 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (18/06/2021)

Actualizarea politicii de remunerare a actionarilor

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (18/06/2021)

Alocare actiuni SOP2019 - persoane cu responsabilitati de conducere

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/06/2021)

Autorizare membru al Consiliului de Administratie