Update articol:
EXCLUSIVITATE

Bob Menendez, Președintele Comisiei de Politică Externă din Senatul SUA, pentru Gala Financial Intelligence: România a ramas lider ferm în ceea ce privește securitatea energetică sud-est europeană

Parteneriatul dintre Statele Unite ale Americii și România nu a fost niciodată mai important ca în aceste zile, a transmis Bob Menendez, Președintele Comisiei de Politică  Externă din Senatul SUA, în exclusivitate pentru FINANCIAL INTELLIGENCE – HALL OF FAME – AWARDS GALA, din această seară.

El a transmis: “Vă mulțumesc pentru oportunitatea de a vă adresa câteva cuvinte și de a vă împărtăși în această seară gândurile mele despre relația strânsă dintre Statele Unite și România.

Deși nu reușesc să o fac în persoană, întotdeauna prețuiesc ocazia de a ne întâlni in spirit cu prietenii noștri din comunitatea românească, mai ales în acest moment critic, când războiul lui Putin în Ucraina trece într-a zecea lună și costurile energetice cresc exponential în Europa și în întreaga lume.

Atacul ilegal și brutal al Moscovei asupra Ucrainei a provocat devastări epopeice. Soldații lui Putin nepregătiți și nemotivați au comis atrocități ce ar putea fi calificate drept crime de război oribile.

Pentru acest motiv va trebui să-l tragem la răspundere pe liderul rus,  pentru strategia sa barbară de a demola nemilos infrastructura civilă a unei țări panice și de a forța milioane de oameni să-și părăsească casele și proprietățile lor.

Drept urmare,  singurul răspuns la acest război infam este o solidaritate  fermă transatlantică garantată și susținută de  NATO. Din acest motiv, parteneriatul dintre  Statele Unite și România nu a fost niciodată mai important ca în aceste zile. Pentru că, chiar dacă Rusia încearcă să-și neutralizeze si alieneze vecinii europeni printr-un război economic diabolic, România a rămas lider ferm în ceea ce privește securitatea energetică sud-est europeană.

Anunțarea primului reactor nuclear modular mic, nou, de ultimă generație din România, este o demonstrație perfectă a puterii parteneriatului nostru româno-american. Aceste reactoare nu numai că vor genera energie verde, dar îl vor împiedica și pe Vladimir Putin să țină România ostatică nevoilor sale energetice.

Aceste acte de curaj și creativitate românească arată nu numai de ce România este o parte atât de importantă a alianţei NATO, dar simbolizează și dovada pentru care România este un aliat crucial al americanilor. Împărtășesc aceleași speranțe și pentru securitatea europeană. Împărtășim aceeași hotărâre de a ne apăra idealurile. Și împărtășim aceleași valori de respect pentru ordinea internațională, statul de drept și democrație.”

El a transmis felicitări tuturor participanților la Gala Financial Intelligence și pentru celebrarea recentă a Marii Unirii.

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/06/2023)

Fitch confirma Ratingul BBB- cu perspectiva stabila

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/06/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la IAMU S.A.

Banca Transilvania TURBO LONG 10/1.77/1.82 (EBTLVTL19) (02/06/2023)

Notificare Erste Group Bank AG - EBTLVTL19 este sold-out