Update articol:

Bodea: Orice formulă în afara majorităţii USR-PLUS – PNLUDMR înseamnă să dai puterea în mâna PSD

Senatorul USR PLUS Iaşi, Marius Bodea, declară, sâmbătă, că rezultatul ultimelor alegeri parlamentare face posibilă o singură formulă de coaliţie majoritară: USR PLUS – PNL – UDMR, iar orice altă formulă înseamnă să dai puterea în mâna PSD.

“Rezultatul ultimelor alegeri parlamentare face posibilă o singură formulă de alianţă guvernamentală care să degaje o majoritate: USR PLUS – PNL – UDMR. Orice altă formulă în afara ei înseamnă să dai puterea în mâna PSD: fie printr-o guvernare de tip ‘proxy’, cu un guvern-paiaţă şi susţinere din umbră, fie printr-o guvernare minoritară chiar a lor, a pesediştilor. Dincolo de zgomot şi furie, aici suntem. Orice formulă în care USR PLUS nu mai face parte din majoritate înseamnă să dai direct/indirect puterea PSD-ului. Ne întoarcem fix de unde am plecat, de la nivelul OUG 13”, a scris senatorul Marius Bodea, pe Facebook.

Totodată, Bodea spune că “dacă această coaliţie stă într-un singur om care poate fi premier, asta e pentru PNL dovadă a unei lipse crase de lideri şi de soluţii”.

“Teatrul acesta ieftin cu alianţe închipuite cu extremiştii şi propaganda asta deşănţată declanşată după ce, în prealabil, au fost aplicate nişte ‘perverse’ golăneşti partenerului de guvernare nu ţin. Coaliţie nu înseamnă să-ţi pândeşti colegul de clasă, să-i aplici o mamă de bătaie şi să-i furi tot ce are prin buzunare, iar apoi să te duci la diriginte şi să-i spui că tot cel bătut e golanul clasei. Nu merge nici pentru mincinos, nu ţine nici îmbăţoşarea dirigintelui”, afirmă senatorul USR PLUS Iaşi.

Marius Bodea face şi exerciţiul imaginării unei guvernări Cîţu susţinută de PSD în Parlament. “Să ne imaginăm o guvernare Cîţu susţinută de PSD în Parlament. Guvernul nu are majoritate, deci nu poate impune agenda legislativă. Vine Ciolacu cu dublarea alocaţiilor şi pensiilor prin lege, şi asta trece în plen. PSD va muri de grija poporului şi va introduce lege după lege populistă pentru a se asigura că Guvernul se afundă tot mai tare şi că decontează tot mai tare. Între timp, PSD ajunge la 60% până în 2024. Game over”, avertizează parlamentarul USR PLUS Iaşi.

De asemenea, Bodea mai afirmă că “Orban să nu îşi frece nici el mâinile prea tare, că are pe conştiinţă pesedizarea PNL-ului şi, prin urmare a coaliţiei, cu transferuri neruşinate de pesedişti la liberali şi menţinerea penalilor în funcţii publice!”, potrivit Agerpres.

BVBStiri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (22/09/2021)

Situatia inregistrarii la RC Bucuresti a hotararilor AGOA si AGEA din 10.09.2021

MECANICA FINA SA (MECE) (22/09/2021)

Completare Raport Anual 2020 - raport consolidat

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (22/09/2021)

Actualizarea componentei comitetelor consultative ale societatii

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (22/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (22/09/2021)

Completarea ordinii de zi a AGEA din 20/21.10.2021