Update articol:
Raport World Ultra Wealth:

Bogaţii lumii sunt din ce în ce mai mulţi

www.wealthx.com

Numărul persoanelor super-bogate din întreaga lume a crescut, potrivit celei de-a șasea ediții a Raportului World Ultra Wealth. Astfel, numărul persoanelor fizice foarte bogate (UHNWI), care au o avere de 30 milioane dolari sau mai mult, a sporit cu 13% anul trecut, la 255.810, în creştere accentuată faţă de 2016, când a fost de 3,5%, reflectând condiții favorabile pentru crearea de bogăție, în ciuda unor situaţii  geopolitice încă volatile.

Datorită unei reveniri sincronizate în economia mondială, creșterea piețelor de active și câștigurilor corporatiste robuste, valoarea netă combinată a averii populației foarte bogate (UHNWI) a crescut cu 16,3%, până la 31,5 trilioane de dolari. Toate cele șapte regiuni majore ale lumii au înregistrat o creștere a populației extrem de bogate și a valorii nete combinate a averii.

 

Cea mai rapidă creștere a bogaţilor (27%) a fost înregistrată în Asia. S-au constatat, de asemenea, o puternică revenire în crearea de avuție în America Latină și în Caraibe, dar și câștiguri importante în Europa și în regiunea Pacificului. Creșterea celui mai mare centru de avuție din America de Nord a fost ușor sub media globală, iar în Orientul Mijlociu și Africa s-a constatat o diminuare.

Statele Unite au rămas, de departe, țara cea mai importantă pentru indivizii UHNWI în 2017, reprezentând o cotă de 31%, dar au înregistrat cea mai slabă creștere a populației ultra-bogate și a averii din clasamentul primelor șapte țări. Bogăţia colectivă în China a crescut cu 33%, generând câștiguri mari în valoarea netă medie.

În 2017, centrul financiar din Hong Kong a înregistrat o creștere rapidă a populației ultra-bogate, depășind zona metropolitană din New York, numărul persoanelor ultra-bogate ajungând la 10.000.

New York a înregistrat cea mai slabă creștere a bogaţilor UHNWI în topul 10 orașe ale lumii. Un alt hub financiar mondial, Tokyo, s-a menținut pe locul al treilea. Parisul a sărit peste Londra, pentru a deveni cel mai mare oraș UHNWI din Europa.

www.wealthx.com
www.wealthx.com

Populația globală UHNWI este estimată să crească la 360.390 de persoane până în 2022, o creștere de aproape 105.000 în comparație cu 2017. Nivelul de bogăție al UHNWI se preconizează să crească la 44,3 trilioane de dolari, ceea ce implică un plus de 12,8 trilioane de dolari în următorii cinci ani . Asia-Pacific prognozează cea mai puternică creștere, America de Nord înregistrând câștiguri sub medie, indicând o distribuție mai echilibrată a ultra-bogăției globale.

BVBStiri BVB

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (26/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (26/01/2021)

Modificarea caracteristicilor etapei a doua a programului de rascumpare actiuni

TERAPLAST SA (TRP) (26/01/2021)

Raport auditor - art. 92 ind. 3 Legea 24/2017 Sem II 2020