Update articol:
ROMANIA DIGITALĂ: Evoluția comunicațiilor în mediul rural în ultimii 20 de ani

Bogdan-Andrei Ghinea, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației: Utilizarea semnăturii electronice s-a dovedit a fi foarte eficientă, în timpul pandemiei de coronavirus

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a făcut pași în contextul procesului de digitalizare, a spus Bogdan-Andrei Ghinea, Consilier evaluare-examinare, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrație, la Webinarul ”ROMANIA DIGITALĂ: Evoluția comunicațiilor în mediul rural în ultimii 20 de ani”, organizat de Financial Intelligence, joi, 27 august.

Potrivit domnului Ghinea, Ministerul Lucrărilor Publice a făcut pași în sensul îmbunătățirii interfeței și a relației cu cetățenii și cu celelalte instituții, prin pagina de internet, unde sunt publicate, în timp real, informații cu privire la activitatea ministerului, la stadiul soluționării cererilor, documentațiilor, petițiilor samd. și informații cu privire la stadiul cererilor de finanțare, tot în timp real.

La sfârșitul anului trecut, a fost instituită semnătura electronică în cadrul Ministerului, pentru a reduce numărul mare de documente fizice care circula de la o direcție tehnică la alta, a mai spus domnul Ghinea: “Procedura privind semnătura electronică s-a dovedit foarte eficientă în timpul pandemiei de coronavirus, când o parte din angajații ministerului, fie lucrau în regim de telemuncă, fie se aflau în izolare. Astfel, au putut să își desfșoare activitatea în condiții normale, fără a produce blocaje la nivel instituțional”.

La nivel de reglementare, Guvernul a adoptat la propunerea ministerului, OUG 140/2020 pentru stabilirea unor măsuri privind utilizarea înscrisurilor în formă electronică, în domeniul construcțiilor, arhitecturii și urbanismului, a mai menționat domnul Ghinea: „Prin acest act normativ, s-a instituit obligativitatea ca autoritățile administrației publice să primească și să utilizeze documentații semnate eletronic”.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (20/10/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN si EFSA

TERAPLAST SA (TRP) (20/10/2020)

Detalii teleconferinta T3/2020

Sphera Franchise Group (SFG) (20/10/2020)

Incheierea actelor juridice cu partile afiliate