Update articol:
FORUMUL PIEȚEI DE CAPITAL EDITIA A II-A

Bogdan Badea: Listarea Hidroelectrica are șanse mari să se întâmple în anul 2020

Listarea producătorului de energie Hidroelectrica are șanse mari să se întâmple în anul 2020, a spus Bogdan Badea, Președintele Directoratului Hidroelectrica, la Forumul Pieței de Capital, organizat de Financialintelligence.ro.

Acesta a precizat: “E realist să spunem că, în toamna anului viitor, putem fi pregătiți, din punct de vedere tehnic, astfel încât listarea să aibă loc.  Decizia va ține cont de ceea ce ne vor spune consultanții, de ferestrele de listare și de momentul cel mai bun pe care aceștia ni-l vor recomanda pentru o listare de succes. Interesul statului român (n.n. care deține 80% din companie), care dorește să faca această listare, și al acționarilor în general, este să obțină un preț cât mai bun, care să reflecte valoarea reală a companiei.

Așteptăm cu mare interes clarificarea chestiunilor legate de prețul reglementat și de prevederile din Ordonanța 114.  Aceasta era o chestiune care ne ridica mari probleme. Obligația de livrare a până la 65 la sută, așa cum apare în ordinul ANRE în acest moment,  la preț reglementat, adică sensibil mai mic decât prețul pieței, însemna de fapt o diminuare a veniturilor companiei și acest lucru nu cred că este binevenit într-un an în care listarea să aibă loc, întrucât va conduce la o diminuare artificială a prețului, ceea ce nu cred că își dorește nimeni.  Ca atare, nu pot decât să salut ultimele demersuri care se fac în zona de revenire la piața liberă.

În anul 2018, am funcționat în piața liberă și ne-am simțit bine acolo.” 

Potrivit lui Bogdan Badea, listarea are două componente – pregătirea internă și derularea procedurii de listare ca atare și decizia acționarilor cu privire la listare: “Au fost mai multe modificări. S-a vorbit de listarea unui pachet de 15 la sută,  s-a modificat hotărârea de Guvern la 10 la sută. Ceea ce am făcut noi, pe plan intern, a fost să pregătim compania pentru listare. Metoda de listare, în acest moment, este majorarea de capital social, nu s-a modificat nimic în acest sens.

A fost o vară fierbinte pentru noi.  Odată cu clarificarea, în situațiile financiare din 2018, a chestiunilor care conduceau la o opinie calificată cu rezerve a auditorului vizavi de celebrele investiții istorice (cea mai mare piedică internă în calea listării), am reluat discuțiile în Comisiile care se ocupă de pregătirea listării Hidroelectrica. S-a discutat mult despre pregătirea caietelor de sarcini,  despre taskurile pe care consultanții juridici, equity adviser și consorțiul de listare trebuie să le îndeplinească.  Vrem să fie o listare de succes.

Vrem să luăm cei mai buni consultanți. În acest moment, ne aflăm într-o fază avansată, ne pregătim să dăm drumul la cele două proceduri de achiziții – pentru equity adviser și consultant juridic.  Mai sunt anumite chestiuni care trebuie clarificate în comisie,  dar va asigur că lucrurile se mișcă cu viteza care trebuie.”

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (06/04/2020)

Solicitare completare ordine de zi AGOA convocata pentru data de 28/29.04.2020

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (06/04/2020)

Litigii pe rolul instantelor judecatoresti

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (06/04/2020)

Solicitare completare ordine de zi AGOA convocata pentru data de 28.04.2020

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (06/04/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 30.03.2020-03.04.2020

PREBET SA AIUD (PREB) (06/04/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014