Update articol:

Boloş: Guvernul a aprobat 500 de milioane de euro pentru administraţiile locale în vederea creşterii eficienţei energetice

Sursa foto: Facebook

Primăriile vor putea accesa granturi din fonduri europene pentru creşterea eficienţei energetice şi gestionarea eficientă a costurilor cu utilităţile, a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

“De asemenea, o a doua categorie de măsuri, în premieră pentru ceea ce înseamnă accesarea de fonduri europene, priveşte eficienţa energetică pentru administraţiile publice locale, autorităţile publice locale. Primăriile vor putea să acceseze fonduri europene pentru gestionarea costurilor cu serviciile publice în domeniul educaţiei, sănătăţii, în ceea ce înseamnă, inclusiv, partea de alimentare cu energie termică a populaţie, adică pentru ceea ce înseamnă încălzire, pentru ceea ce înseamnă iluminatul public sau transportul public în comun de călători. Deci, măsurile vizează independenţa energetică pentru autorităţile publice locale, astfel încât costurile cu utilităţile la aceste categorii de servicii publice să poată să fie gestionate în mod eficient şi, mai ales, să poată să treacă cu bine peste această perioadă complicată pentru autorităţile publice locale şi să poată să facă faţă acestor costuri”, a declarat Marcel Boloş, vineri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

El a adăugat că bugetul total alocat acestei măsuri este 500 de milioane de euro.

“Sunt două categorii de granturi, pentru consumul propriu al acestor servicii publice pe care le-am menţionat. Granturile sunt între 500.000 de euro şi 5 milioane de euro. Şi, de asemenea, sunt proiecte care permit, inclusiv partea de comercializare a energiei verzi obţinute din implementarea acestor proiecte pentru care valoarea granturilor este între 5 milioane de euro şi 15 milioane de euro”, a declarat Boloş.

În context, ministrul a lansat un apel către administraţiile locale să acceseze aceste fonduri care să le permită o gestionare eficientă a costurilor cu utilităţile publice.

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/02/2023)

Finalizare achizitie companie de proiect fotovoltaic - Vulturu

OMV PETROM S.A. (SNP) (06/02/2023)

Raport tranzactii cu parti afiliate 14 dec 2022 - 5 feb 2023

PROMATERIS S.A. (PPL) (06/02/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) S2 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (06/02/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 30.01.2023-03.02.2023

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/02/2023)

Tranzactii intre parti afiliate DEER - OPCOM