Update articol:

Brazilia și China au încheiat un acord comercial pentru a renunța la dolarul american

china Yuanul chinez

Brazilia și China au încheiat un acord pentru a renunța la dolarul american în favoarea propriilor monede în tranzacțiile comerciale.

Acordul, anunțat miercuri, va permite Chinei și Braziliei să efectueze direct tranzacții comerciale și financiare, schimbând yuani cu reali – sau invers – în loc să își convertească mai întâi monedele în dolarul american.

Agenția braziliană de promovare a comerțului și a investițiilor (ApexBrasil) a declarat că noul aranjament este de așteptat să „reducă costurile” și „să promoveze și mai mult comerțul bilateral și să faciliteze investițiile”.

China este cel mai mare partener comercial al Braziliei, reprezentând mai mult de o cincime din totalul importurilor, urmată de Statele Unite, conform ultimelor cifre. China este, de asemenea, cea mai mare piață de export a Braziliei, reprezentând mai mult de o treime din toate exporturile.

China a depășit Statele Unite ca principal partener comercial al Braziliei în 2009. Astăzi, Brazilia este cel mai mare beneficiar al investițiilor chineze în America Latină.

Oficialii din ambele țări au ajuns la un acord preliminar pentru a renunța la dolarul american în ianuarie, iar acordul a fost anunțat după o reuniune de afaceri la nivel înalt China-Brazilia la Beijing.

Schimburile comerciale dintre cele două ţări se ridică la 150 de miliarde de dolari pe an.

China îşi extinde în America Latină acordurile valutare bilaterale care exclud dolarul, dincolo de ţări precum Rusia, Pakistan şi Arabia Saudită.

Banca Industrială şi Comercială a Chinei şi Bank of Communications BBM vor executa tranzacţiile, au anunţat oficialii.

 

BVB | Știri BVB

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (20/05/2024)

Disponibilitate vot on-line AGA 22.05.2024

AQUILA PART PROD COM (AQ) (20/05/2024)

Inregistrare teleconferinta rezultate financiare interimare T1 2024

ROMCARBON SA (ROCE) (20/05/2024)

Volum actiuni Premier Energy PLC subscrise

Premier Energy PLC (PE) (20/05/2024)

Notificare WOOD & COMPANY FINANCIAL SERVICES - rezultate oferta publica initiala de vanzare de actiuni emise de Premier Energy PLC