Update articol:

BRD nu va distribui dividende, în acest an, la propunerea Société Générale

BRD nu va distribui dividende, în acest an, după propunerea Société Générale, potrivit raportului AGA, publicat pe siteul Bursei de Valori București.

Conform raportului, acţionarilor le-au fost prezentate cele două propuneri formulate de: “Consiliul de Administrație al băncii (Dividendul brut propus este de 1,64 lei /acțiune. Dividendele vor fi plătite în data de 3 iunie 2020 și data plății amânate va fi 27 noiembrie 2020), respectiv formulată de acţionarul Société Générale (Aprobarea alocării profitului aferent anului 2019 în valoare de 1 528 523 000 LEI în rezultatul reportat)”.

După analizarea lor, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a aprobat propunerea Société Générale privind alocarea profitului aferent anului 2019 în valoare de 1 528 523 000 LEI în rezultatul reportat.

Société Générale deţine 60,16% din capitalul social al BRD.  Société Générale ;i-a justificat propunerea: “Cu o rată de adecvare a capitalului de 20,06%, la 31 decembrie , cu mult peste cerința reglementară, BRD are o poziție bună de capital.

Cu toate acestea, având în vedere incertitudinea ridicată cu privire la consencințele economice pe termen lung ale răspândirii Covid 19 și angajamentul ferm al BRD de a spijini economia românească în perioadele dificile, Societe Generale propune alocarea profitului aferent anului 2019 în valoare de 1 528 523 000 LEI în rezultatul reportat.”

Banca Centrala Europeana a recomandat bancilor sa nu dea dividende in acest an, pentru a putea sa absoarba pierderile aferente crizei coronavirusului si sa poata acorda in continuare credite.

De asemenea, AGA Ordinară a aprobat:- reînnoirea mandatului de administrator al domnului Jean – Pierre Georges Vigroux, pentru o perioadă de 4 ani, începând cu data de 30.05.2020 și

– numirea doamnei Valerie Marcelle Paule Villafranca în calitate de administrator, pentru o perioadă de 4 ani (numirea este sub condiţia obţinerii aprobării prealabile începerii exercitării funcției, emisă de Banca Naţională a României, conform dispoziţiilor legale în vigoare. Termenul de 4 ani al mandatului începe să se calculeze din a treia zi lucrătoare ulterioară primirii aprobării prealabile a Băncii Naţionale a României).

În cadrul aceleiași AGA Ordinare, domnul Jean – Pierre Georges Vigroux a fost desemnat în calitate de administrator independent.