Update articol:
Programul de market maker al emitentului se dezvoltă la BVB

BRK Financial Group devine market maker pentru acțiunile Medlife

Monica Ivan, Director General BRK Financial Group: “Speram că lichiditatea actiunilor MedLife se va îmbunătăți semnificativ”

SSIF BRK Financial Group SA (BRK), unul dintre cei mai activi brokeri pe segmentul de produse structurate tranzacționate la Bursa de Valori București (BVB), a devenit începând cu data de 10.02.2020, Market Maker al Emitentului MedLife (M), primul funizor de servicii private de sănătate listat pe bursa românescă, potrivit unui comunicat.

Monica Ivan, Director General BRK Financial Group, speră ca lichiditatea actiunilor MedLife se va imbunatati semnificativ. BRK urmeaza sa mentina cotatii ferme de market maker la un spread de maxim 1%, in valoare de  50.000 de euro pentru emitentul MedLife SA.

Monica Ivan a declarat: “BRK are o istorie de peste 25 de ani in piata de capital similara cu cea a pietei, uneori controversata, alteori tumultoasa dar ceea ce a definit intodeauna aceasta companie este spiritul de inovatie  si de pionerat de care compania noastra a dat dovada: am fost membri fondatori la toate entitatile pietei de capital, am adus primii 11 emitenti la BVB odata cu relansarea Bursei de Valori Bucuresti, am fost primii brokeri in piata futures din Romania, primul membru la o bursa straina  – Wiener Börse,  singurul broker listat la cota BVB, prima si singura institutie financiara  autohtona care emite produse structurate.

Nu putea sa fie altfel decat sa fim primii care incheie un contract de Market Making cu un emitent din BET si nu ne vom opri aici. Ma bucura nespus ca am gasit acelasi spirit de pionerat si la conducerea MedLife si cumva ne asemanam, fiind primul emitent din domeniul medicale  care a inteles avantajele listarii la bursa, cel mai activ in domeniul serviciilor medicale prin achizitiile realizate care i-a pozitionat pe locul I in piata serviciilor medicale. Le dorim sa ajunga in curand un jucator regional.”

 Mihai Marcu, Presedinte & CEO MedLife, a spus: “MedLife este o companie care s-a concentrat mereu în zona de performanță, independent de contextul social sau politic. Am fost prima companie medicală din România care s-a listat la Bursă, iar în scurt timp am fost incluși în indicile BET, ca urmare a standardelor calitative și cantitative îndeplinite. Ne dorim, în continuare, să performăm și, pentru că lichiditatea reprezintă un indicator extrem de important pentru atragerea fondurilor de investiții, ne-am decis să implementăm și noi acest program de Market Making. Dincolo de scăderea volatilității și creșterea performanței acțiunii, credem că introducerea acestui nou program ne va ajuta să ne consolidăm și mai mult poziția pe care o avem în acest moment și, implicit, să devenim un emitent și mai atractiv pentru fondurile de investiții.

Adrian Tănase, CEO BVB, a declarat: “Ne bucurăm să vedem că două entități active în piața de capital românească colaborează pentru susținerea lichidității și creșterea gradului de reprezentativitate în rândul investitorilor. Astfel de parteneriate reprezintă rezultatul unora dintre măsurile concrete pe care le-am luat la nivelul BVB pentru creștererea lichidității pieței după ce anul trecut am stabilit cadrul general de derulare al programului de Market Making al Emitentului. Ne-am dori ca aceste exemple să fie replicate și de alți emitenți, care au la dispoziție cadrul care creează premisele de îmbunătățire a lichidității,” a declarat Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori București“.

Bursa de Valori București (BVB) a stabilit anul trecut cadrul general care permite implementarea conceptului de Market Maker al Emitentului (MME). În esență, MME este participantul la sistemul de tranzacționare al BVB care și-a asumat rolul de a susține lichiditatea unui instrument financiar, în baza unui contract încheiat cu emitentul instrumentelor financiare respective, precum și cu BVB.

BVBStiri BVB

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (28/07/2021)

Modificare componenta Comitete consultative din cadrul CS

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (28/07/2021)

Plata unor dividende speciale

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (28/07/2021)

Notificare SSIF BRK Financial Group privind stabilizarea

ALUMIL ROM INDUSTRY S.A. (ALU) (28/07/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017- Sem I 2021