Update articol:

Bruxelles solicită țărilor UE să monitorizeze apele din canalizări pentru detectarea coronavirusului

Europa are nevoie de o abordare sistematică pentru a verifica canalizarea, spune comisarul UE pentru mediu.

Comisarul european pentru mediu, Virginijus Sinkevicius, a cerut duminică statelor membre să monitorizeze apele reziduale din canalizări în următoarele șase luni, în vederea detectării urmelor de coronavirus, relatează Politico.

“Este crucial ca țările UE să creeze sisteme eficiente de monitorizare a apelor reziduale cât mai repede posibil și să se asigure că datele relevante sunt puse la dispoziția autorităților sanitare responsabile imediat”, a spus Sinkevičius într-un interviu publicat duminică în ziarul german Welt am Sonntag.

Unele țări și orașe verifică deja apa de canalizare în lupta lor împotriva pandemiei.

Directorul serviciului de sănătate din Irlanda a declarat săptămâna trecută că a fost dezvoltat un program de supraveghere a apelor uzate pentru a urmări prevalența virusului în diferite zone. În riviera franceză, o analiză recentă a apelor reziduale a arătat că virusul COVID-19 scade în regiune.

„Monitorizarea apelor uzate trebuie să fie integrată sistematic în strategiile naționale de testare pentru detectarea virusului, împreună cu abordările existente de testare COVID-19”, a spus Sinkevičius. “Este un instrument suplimentar pentru a urmări evoluțiile și a sprijini procesul decizional al autorităților de sănătate publică.”

Comisarul a recomandat ca probele să poată fi analizate de două ori pe lună în cele mai mari orașe europene, pentru a detecta prezența virusului mai devreme sau pentru a indica faptul că zona prezintă un risc scăzut.

În martie anul trecut, oamenii de știință au găsit urme ale virusului în apele uzate ale unui oraș olandez înainte de confirmarea primului caz, a raportat Deutsche Welle.

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (07/05/2021)

Contracte cu valoare peste 10% din cifra de afaceri

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 10 si 11 Mai 2021

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Suspendare tranzactionare - 17:12 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera