Update articol:
CNBC:

BT, cel mai mare furnizor de servicii de comunicații din Marea Britanie, semnează un acord cu Ericsson pentru tehnologie 5G, punând umărul la eliminarea treptată a echipamentelor Huawei

Compania Ericsson a anunțat miercuri că a fost selectată să furnizeze BT  echipamente radio 5G în Londra și în alte orașe importante din Marea Britanie, potrivit CNBC. BT Group este cel mai mare furnizor de servicii de comunicații din Marea Britanie.

Anunțul vine după ce guvernul britanic a decis să blocheze Huawei din rețelele sale mobile de a cincea generație. Mișcarea înseamnă că operatorii britanici vor trebui să scoată echipamentul Huawei din infrastructura lor până în 2027.

Ericsson este unul dintre cei mai acerbi rivali ai Huawei în cursa pentru dezvoltarea infrastructurii de rețea 5G. Lansarea 5G a fost o problemă esențială în disputa  tehnologică dintre SUA și China, Washingtonul presându-și aliații să elimine Huawei din rețelele lor 5G din cauza preocupărilor de spionaj.

Huawei a negat frecvent că setul său de rețea ar putea permite Chinei să spioneze comunicațiile sensibile, insistând că este independent de guvernul de la Beijing.

Ericsson a declarat că va oferi conectivitate clienților BT din Londra, Edinburgh, Belfast și Cardiff, gestionând aproximativ 50% din traficul total 5G. La începutul acestui an, firma a semnat un contract cu cel mai mare operator de telefonie mobilă din Marea Britanie pentru a construi părțile sensibile „de bază” ale infrastructurii sale 5G.

„După ce am fost deja selectat ca partener în 5G Core, suntem încântați să consolidăm relația în continuare cu acest acord, care va oferi performanțe ridicate și va asigura 5G clienților lor din marile orașe ale Marii Britanii”, a declarat CEO-ul Ericsson, Borje Ekholm.

Rivala finlandeză a Ericsson, Nokia, a semnat luna trecută un acord separat 5G cu BT, spunând că acordul îl va face cel mai mare partener de infrastructură al BT. Surse din industrie au declarat atunci CNBC că Nokia va reprezenta 63% din întreaga rețea a grupului de telecomunicații din Marea Britanie.

Operatorii din întreaga lume au început anul trecut să își pornească rețelele 5G, promițând viteze de date super rapide și experiențe de joc și streaming mai fluide. Însă lansarea globală a 5G a fost afectată până acum de lacune în acoperire. Se așteaptă, totuși, să accelereze odată cu lansarea recentă a iPhone 12 de la Apple.

BVBStiri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (27/07/2021)

Numire Director General si Director Financiar

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (27/07/2021)

Convocare AGAO 30(31).08.2021

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (27/07/2021)

Comunicarea deciziei Comisiei Europene