Update articol:

Buda (PE):Articolul din PAC 2021 – 2027 referitor la plafonarea plăţilor nu a fost redeschis;rămânem la plafonare voluntară

Subiectul referitor la plafonarea plăţilor directe din Nouă Politică Agricolă Comună nu a fost redeschis de către noul Parlament European, astfel că rămânem la plafonare voluntară, a declarat, vineri, Daniel Buda vicepreşedinte al Comisiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală (AGRI) a Parlamentului European, la Forumul Internaţional al Marilor Fermieri – RALF.

“În Parlamentul European se discută acum regulamentul privind noua Politică Agricolă Comună şi într-adevăr am veşti, ca să spun aşa, foarte noi. Ieri s-a discutat în cadrul raportorilor şi a colaboratorilor din umbră care sunt articolele ce vor fi deschise din această nouă reformă, din acest nou regulament. Ştiţi foarte bine, din punct de vedere procedural regulamentul a trecut de Comisia de Agricultură în celălalt Parlament. Fiind acum vorba de un nou Parlament, cei care au venit doresc să redeschidă anumite articole. Ce este foarte important pentru dumneavoastră şi de interes pentru dumneavoastră este că articolul 15, cel care se referă la plafonare nu a fost redeschis. Niciun grup politic nu a avut vreo rezervă ca acolo să fie redeschis astfel încât rămânem în această logică a ceea ce înseamnă că plafonarea este voluntară, dar în acelaşi timp este extrem de important şi este un mesaj pentru fermierii mici şi anume că statul membru are alternativa de lua 10% din suma alocată pentru Pilonul I pentru a le pune în dreptul fermierilor mici şi mijlocii sau optează pentru plafonarea voluntară la 100.000 de euro urmând să fie deduse cheltuielile aferente cu forţa de muncă”, a spus Daniel Buda, potrivit Agerpres.

La rândul său, Mihail Dumitru, director general adjunct al Direcţiei Generale pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală din cadrul Comisiei Europene, prezent la dezbatere, a ţinut să facă unele precizări legat de plafonarea plăţilor.

“Fiindcă s-a discutat aici şi cu siguranţă astăzi se va discuta foarte mult despre plafonare aş vrea să fac o corecţie aici. Propunerea Comisiei cuprinde reducerea progresivă şi plafonarea care merge în paralel cu redistribuirea”, a afirmat Mihail Dumitru.

Politica agricolă comună este construită în jurul a doi piloni. Primul, cel al organizaţiilor comune de piaţă, cuprinde măsurile comune de reglementare a funcţionării pieţelor integrate ale produselor agricole. Al doilea, cel al dezvoltării rurale, cuprinde măsuri structurale, care ţintesc dezvoltarea armonioasă a zonelor rurale, sub câteva aspecte: social, al diversităţii activităţilor, al calităţii produselor, al protejării mediului.

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Reziliere Contract CTE Iernut

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/06/2021)

Convocare AGEA pentru data de 11 august 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (18/06/2021)

Actualizarea politicii de remunerare a actionarilor

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (18/06/2021)

Alocare actiuni SOP2019 - persoane cu responsabilitati de conducere

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/06/2021)

Autorizare membru al Consiliului de Administratie