Update articol:

Budăi: Am văzut solicitarea de abrogare a OUG 114; din punctul meu de vedere e un lucru iresponsabil

Sursa foto: Facebook

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a catalogat drept iresponsabile declaraţiile unor reprezentanţi ai opoziţiei cu privire la abrogarea OUG 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene.

El a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Botoşani, că un astfel de demers “ar lovi” în 950.000 de pensionari beneficiari de pensie minima.

“Am văzut recent declaraţii, din punctul meu de vedere iresponsabile, ale colegilor din opoziţie, şi anume că toţi bugetarii sunt praf şi că ar trebui să nu mai încaseze vouchere de vacanţă sau tot felul de altfel de sporuri sau tot ceea ce înseamnă un atentat, spun ei, la veniturile populaţiei . De asemenea, am văzut solicitarea dumnealor de abrogare a Ordonanţei 114. Din punctul meu de vedere un lucru iresponsabil, deoarece această ordonanţă, pe lângă faptul că prevede şi majorarea pensiilor de la 1 septembrie, dar prevede şi majorarea pensiei minime. Adică în continuare nu ieşim din logica austerităţii, din logica tăierilor şi vrem să-i lovim exact pe cei mai sărmani, adică pe cei aproximativ 950.000 de pensionari care sunt în acest moment şi încasează indemnizaţia socială, aşa-numita pensie minimă pe care o cunoaştem cu toţii”, a spus Budăi, citat de Agerpres.

El a precizat că pensia minimă ar urma să crească, începând 1 septembrie 2019, de la 640 lei la 704 lei

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (17/05/2021)

Informatii investitori program rascumparare derulat conform AGEA din 25.03.2020