Update articol:

Buffett critică planul lui Elon Musk prin care Tesla să vândă asigurări: “Nu este o afacere ușoară”

Miliardarul Warren Buffett este de părere că firma Tesla care aparține lui Elon Musk va încerca probabil să se aventureze în afacerea de asigurări, un domeniu în care Berkshire Hathaway înflorește.

“Nu este o afacere ușoară”, a spus Buffett acționarilor la întâlnirea anuală Berkshire Hathaway. Acesta a menționat: “Succesul companiilor auto care intră în domeniul asigurărilor este la fel de probabil ca și succesul companiilor de asigurări care intră în afacerile auto”.

Musk a declarat analiștilor în cadrul unei conferințe privind câștigurile salariale de luna trecută că Tesla va lansa propriul produs de asigurare în luna mai. El a spus că Tesla are o “cunoaștere directă” a profilului de risc al unei persoane “pe baza mașinii”, care îi oferă o “oportunitate de arbitraj al informațiilor”.

Buffett nu este impresionat, conform CNBC. “Am pariat împotriva oricărei companii din domeniul afacerilor auto” care a intrat în asigurări, a spus el. “Mă îngrijorez mult mai mult de Progressive (n.r. companie de asigurări auto concurentă cu Geico, care aparține Berkshire Hathaway )”.

Aproximativ o treime din afacerile Berkshire Hathaway se află în asigurări care include Geico. Înainte de întâlnirea anuală de sâmbătă, Buffett a declarat că valoarea Geico, companie de asigurări auto, a crescut mai mult de 50 miliarde de dolari.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022