Update articol:

Bulgaria elimină orice restricție pentru români până la sfârșitul sezonului

Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner

► Potrivit Travel Planner, interesul românilor față de litoralul bulgăresc este cel puțin dublu față de vara anului 2020

Guvernul Bulgariei a anunțat, pe 16 iulie, o serie de modificări privind accesul străinilor pe teritoriul țării vecine, în contextul pandemiei covid-19. Vestea bună este că turiștilor români li se va solicita doar actul de identitate sau pașaportul până la finalul sezonului, indiferent de situația epidemiologică. Așa cum prevede Ordinul oficial, ”Țări cu care Republica Bulgaria a ajuns la un acord reciproc pentru libera circulație a cetățenilor și a persoanelor cu statut de reședință permanentă, pe termen lung, și a membrilor familiilor lor, la sosirea din cealaltă țară: România.” După cum subliniază textul de lege, România este unica țară pentru care se face o excepție.

”În ultima perioadă, oamenii erau nehotărâți să-și rezerve o vacanță spre sfârșit de august sau septembrie, din cauza posibilității introducerii unor restricții. Iată că avem decizia autorităților din Bulgaria în privința turiștilor români, de eliminare a oricăror restricții, care vine la timpul potrivit și astfel credem că interesul va fi crescut până la finalul sezonului estival. Până pe 7-8 august, gradul de ocupare pe litoralul bulgăresc este extrem de ridicat iar turiștii români trebuie să știe că foarte greu mai pot găsi locuri. Tocmai de aceea, recomand rezervările după 10-15 august, când vorbim de tarife mai bune, de oferte speciale cu până la 30% reducere și de o relaxare mai mare a gradului de ocupare. Recomand mai ales luna septembrie, pentru că vorbim de reduceri atractive, vremea este foarte bună iar anul trecut vânzările au mers foarte bine până spre 20 septembrie. Acest an a marcat o creștere importantă a interesului românilor față de litoralul bulgăresc, cu minimum 100% față de sezonul estival 2020. Este drept, a contribuit și faptul că Grecia se află pe lista galbenă iar Bulgaria nu solicită nimic în plus turiștilor români față de anii precedenți la trecerea graniței”, declară Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner. 

 La ora actuală se remarcă un interes crescut față de stațiunea Sunny Beach. Aici se află resorturi foarte mari, cu servicii de calitate, care absorbeau foarte mult din piețele Europei occidentale. Românii au avut parte de oferte interesante și atractive, la lanțuri hoteliere internaționale precum Sol Melia, dedicate în special familiilor cu copii, care au găsit în Bulgaria o destinație apropiată și o alternativă ideală pentru o vacanță cu raport calitate-preț bun.

De asemenea, consultanții Travel Planner remarcă o creștere mare pe segmentul hotelurilor care oferă servicii de calitate superioară în resorturi mai izolate, cum ar fi cele din Obzor, și aici se remarcă hotelul Reina del Mar, unul dintre cele mai noi hoteluri de lux de pe litoralul bulgăresc.

În ultima perioadă, oamenii erau nehotărâți să-și rezerve o vacanță spre sfârșit de august sau septembrie, din cauza posibilității introducerii unor restricții. Iată că avem decizia autorităților din Bulgaria în privința turiștilor români, de eliminare a oricăror restricții, care vine la timpul potrivit și astfel credem că interesul va fi crescut până la finalul sezonului estival.

Travel Planner împlinește anul acesta 13 ani. Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner, spune:  “Am început activitatea în vara anului 2008, în pragul crizei economice și am avut un parcurs cel puțin interesant. Până în acest moment am acumulat peste 120.000 de turiști, am organizat peste 30.000 de vacanțe, am colectat peste 18.000 de impresii din care 98% au fost pozitive. Pentru tot ce am realizat, am primit până acum 26 de premii, trofee și distincții”. 

 

 

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/09/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

CONPET SA (COTE) (23/09/2022)

Modificare Convocator AGOA 28/31.10.2022

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (23/09/2022)

Raport tranzactii cu parte afiliata (NAVROM) 16 sept. - 23 sept. 2022

Turbo Long on Societatea Nationala de (RCSNGTL2) (23/09/2022)

Reluare tranzactionare - ora 14:30 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie