Update articol:

Bulgartransgaz vrea să se împrumute cu 400 milioane de euro pentru a finanţa gazoductul Balkan Stream, dar şi alte proiecte energetice

Compania de stat din Bulgaria – Bulgartransgaz – vrea să se împrumute cu 400 de milioane de euro (453 milioane de dolari) pentru a finanţa gazoductul Balkan Stream (o extindere a gazoductului TurkStream), dar şi alte proiecte energetice, transmite Reuters.

Bulgartransgaz trebuie să efectueze plăţi în avans către grupul Arkad din Arabia Saudită, care a contractat construirea Balkan Stream, un gazoduct de 474 km, al cărui cost este evaluat la 1,1 miliarde de euro, şi către un consorţiu bulgar care va instala două staţii de compresoare. Compania a mai anunţat că  sunt necesare fonduri pentru finanțarea construirii unei legături de gaze cu Serbia vecină, precum și extinderea unei instalații de stocare a gazelor naturale în Bulgaria.

Băncile interesate să acorde împrumuturi cu o scadență de șase ani, inclusiv o perioadă de grație de un an și o dobândă de până la 3,9%, ar trebui să depună oferte până la sfârșitul lunii, a spus Bulgartransgaz. 

“Scopul este de a ne asigura resursele financiare pentru programul de investiţii al companiei, menit să diversifice sursele de aprovizionare cu gaze, să sporească securitatea furnizării şi să facă din Bulgaria un hub regional de gaze”, se arată în comunicatul Bulgartransgaz.

În octombrie anul trecut, compania a strâns 200 de milioane de euro împrumuturi pe termen scurt de la patru bănci pentru a finanța conducta Balkan Stream.

Balkan Stream, care va transporta în principal gazul rusesc de la granița de sud a Bulgariei cu Turcia, până la frontiera de vest a Serbiei  va fi operațional până la sfârșitul anului.

Bulgaria a început să îşi reducă dependenţa aproape completă de gazele ruseşti prin importuri de gaze naturale lichefiate din SUA.

BVB | Știri BVB

AAGES S.A. (AAG) (20/02/2024)

Convocare AGA O & E 25/26.04.2024

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (20/02/2024)

Erata privind Bugetul de Venituri si Cheltuieli pentru anul 2024

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (20/02/2024)

Semnarea unui contract semnificativ - Dendrio Solutions

SANTIERUL NAVAL ORSOVA S.A. (SNO) (20/02/2024)

Decizia ASF nr. 168/20.02.2024 - aprobare amendament document oferta publica de preluare obligatorie

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (20/02/2024)

Finalizarea vanzarii detinerii minoritare a FP in Engie