Update articol:

Burcea (ANAT): Ne plângem că turiştii noştri stau 2 ore în vama greacă,dar aşteptăm 4 ore să ieşim din România

Alin Burcea, vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), a stat, joi, 4 ore la coadă pentru a ieşi cu maşina din ţară pe la vama Giurgiu, oficialul ANAT criticând timpii mari de aşteptare şi autorităţile care “se fac de râs”.

“Autorităţile române, Poliţia de Frontieră, compania de drumuri, cu toţii reuşesc să se facă de râs în 2023. Noi ne plângem că turiştii români stau în vama greacă două ore, dar ca să ieşim din România aşteptăm patru ore. Este pur şi simplu jenant, ruşinos. Şi îi mai vedem că fac şi greve şi cer creşteri de salarii”, a declarat Burcea pentru AGERPRES.

El a explicat că, în ciuda faptului că sunt deschise 6 linii de control în vamă, fluxul mare de turişti face ca timpii de aşteptare să fie foarte mari.

“Am luat coada de la Daia, am stat 4 ore în total. Sunt 6 linii deschise în frontieră, dar după asta se îngustează pe pod la o bandă şi asta a fost. Problema e că sunt foarte mulţi turişti pe fluxul de ieşire din ţară, care nu au toalete, vama pare părăsită, distrusă. Toaletele nu funcţionează, se duc oamenii prin iarbă, e jenant”, a mai spus Alin Burcea.

Site-ul oficial al Poliţiei de Frontieră semnalează că la punctul de frontieră Giurgiu – Ruse “este un număr mare de mijloace de transport prezente la control pe sensul de ieşire din ţară, cât şi la Agenţia de Control şi Încasare Giurgiu.

Timpul de aşteptare estimat de Poliţia de Frontieră pe site-ul oficial pentru trecerea graniţei este de 120 de minute.

 

ANAT solicită măsuri urgente pentru facilitatea fluxului de persoane la frontierele României

 

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (02/10/2023)

Emisiunea de Obligatiuni din data de 2 octombrie 2023

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (02/10/2023)

Disponibilitate inregistrare teleconferinta rezultate S1 2023

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (SIF5) (02/10/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni la Sinterom S.A.

LION CAPITAL S.A. (LION) (02/10/2023)

Schimbari in conducerea emitentului

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (02/10/2023)

Hotarari AGOA&AGEA din data de 29.09.2023