Update articol:

Burduja cere autorităţilor să verifice legalitatea grevei STB: Bucureştenii sunt victimele unui şantaj

sebastian burduja

Preşedintele PNL Sector 1, deputatul Sebastian Burduja, solicită autorităţilor competente să verifice de urgenţă legalitatea grevei de la STB, adăugând că bucureştenii sunt “ţinuţi ostatici de politruci cinici”, fiind “victimele unui şantaj” politic.

“În dimineaţa asta, Sectorul 1 e blocat. Tot Bucureştiul este blocat. Milioane de bucureşteni suferă, ţinuţi ostatici de politruci cinici, cu interese directe în prăduirea banilor publici. Bucureştenii sunt victimele unui şantaj posibil astăzi din cauza unei stări pe care o perpetuăm de trei decenii: hai că merge şi aşa. Hai să ne facem că totul e în regulă, în timp ce caracatiţa băieţilor deştepţi ne fură pe faţă, cu rânjet larg”, a scris Burduja pe Facebook.

El le-a cerut autorităţilor competente să verifice legalitatea grevei şi să îi pedepsească pe cei care se fac vinovaţi de încălcarea legii.

“În calitate de deputat de Bucureşti, solicit public autorităţilor competente să verifice de urgenţă legalitatea grevei STB şi să îi pedepsească în mod exemplar pe cei care se fac vinovaţi de încălcarea gravă a legii. România nu e sat fără câini! Iar lucrurile nu se vor rezolva dacă nu ne implicăm, fiecare dintre noi”, a adăugat el, potrivit Agerpres.

Reprezentantul PNL a subliniat că este “profund ilegal” ca liderul sindicatului reprezentativ STB să fie consilier municipal pe lista unui partid politic, invocând în acest sens prevederile art. 2 din legea 62/2011, conform cărora “organizaţiile sindicale sunt independente” faţă de autorităţile publice, de partidele politice şi de organizaţiile patronale.

“Interesele cui le reprezintă, oare, un consilier general al unui partid? Interesele partidului, ale sindicatului sau ale bucureştenilor? Culmea, aceeaşi situaţie este şi la sindicatul Termoenergetica”, a arătat el.

Burduja a făcut referire la declaraţiile directorului general al STB, Adrian Criţ, potrivit căruia sindicatul STB a declanşat o grevă “ilegală”. Deputatul menţionează că Adrian Criţ a reuşit să scadă subvenţia bucureştenilor pentru STB de la peste 100 de milioane lei/lună la 75 milioane lei/lună. Conform lui Burduja, “măsurile curajoase de reformă” au deranjat “păienjenişul care ţine aceste companii captive” unor interese.

“Vă invit să îl ascultaţi pe directorul general al STB. (…) Veţi afla ce venituri au angajaţii companiei, ce interese au liderii de sindicat, cum sunau telefoanele şoferilor STB în dimineaţa asta de la liderii de sindicat, care le interziceau să iasă pe traseu şi să ia bucureştenii zgribuliţi de frig din staţii. Şi veţi mai afla cine a planificat tot acest şantaj, pe banii şi pe nervii noştri”, a mai scris Burduja.

BVB | Știri BVB

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (26/05/2022)

Decizie CA - rascumparare actiuni proprii

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (26/05/2022)

Majorare tarife reglementate

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (26/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROPHARMA SA (RPH) (26/05/2022)

Raport anual 2021-completare situatii financiare consolidate,raport audit,ESEF

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (26/05/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)