Update articol:

Bursa de criptomonede CoinFlex susține că „Bitcoin Jesus” este investitorul din spatele datoriilor de 47 de milioane de dolari

Roger Ver
  • Bursa de active digitale CoinFlex este blocată într-o luptă publică cu investitorul în criptomonede Roger Ver pentru o datorie de 47 de milioane de dolari.

  • CoinFlex a spus anterior că un investitor anonim nu a reușit să facă față unui apel în marjă, iar CEO-ul Mark Lamb a dezvăluit că persoana este Ver.

  • Cu toate acestea, Ver neagă că este el și susține că CoinFlex îi datorează de fapt bani, acuzație pe care Lamb a negat-o.

 

Bursa de  active digitale CoinFlex este blocată într-o luptă publică cu investitorul în criptomonede Roger Ver pentru o datorie de 47 de milioane de dolari, reflectând cea mai recentă saga care se desfășoară pe fondul prăbușirii pieței cripto, potrivit CNBC.

Marți, CEO-ul CoinFlex, Mark Lamb, l-a nominalizat pe Roger Ver, care și-a câștigat porecla „Bitcoin Jesus” pentru opiniile sale de la începuturile industriei, drept investitorul care nu a plătit 47 de milioane de dolari stablecoin USDC ca parte a unui apel în marjă.

USDC este un stablecoin legat unu-la-unu cu dolarul american. Un apel în marjă este o situație în care un investitor trebuie să angajeze mai multe fonduri pentru a evita pierderile la o tranzacție efectuată cu bani împrumutati.

CoinFlex a oprit retragerile pentru clienți săptămâna trecută. Lamb a dezvăluit luni că contul unui investitor individual a intrat în „fonduri proprii negative”. De obicei, compania ar lichida automat pozițiile acelui investitor. Dar acest investitor anume a avut un acord cu CoinFlex care nu permitea acest lucru.

În schimb, investitorul a promis „garanții personale stricte în ceea ce privește capitalul propriu și apelurile în marjă în schimbul faptului că nu va fi lichidat”, a spus CoinFlex.

La acea vreme, Lamb nu a numit investitorul. Dar, marți, CEO-ul CoinFlex a susținut că Ver a fost cel care datora bani companiei. Lamb a spus că Ver a primit o notificare de default.

„A avut un istoric indelung în ceea ce privește completarea marjei și îndeplinirea cerințelor de marjă în conformitate cu acest acord. Am vorbit frecvent cu el despre această situație cu scopul de a o rezolva. Încă ne-am dori să rezolvăm problema”, a spus Lamb într-un tweet.

Dar Ver a negat că el este investitorul din spatele datoriei. Ver a spus că o contraparte îi datorează „o sumă substanțială de bani” și că în prezent „căută returnarea” fondurilor sale.

Lamb de la CoinFlex a spus că datoria este „100% legată” de contul lui Ver și a spus că firma „neagă că are datorii” față de Ver.

„Declarația lui este vădit falsă. Este regretabil că Roger Ver trebuie să recurgă la astfel de tactici pentru a se abate de la obligațiile și responsabilitățile sale”, a spus Lamb.

Ver a fost activ în industria criptomonedelor de mai bine de un deceniu, investind în mai multe afaceri și a co-fondat Bitcoin.com și Blockchain.com.

Luni, CoinFlex a anunțat planurile de a emite o nouă monedă numită Recovery Value USD sau rvUSD pentru a ridica deficitul de 47 de milioane de dolari. Compania oferă o dobândă de 20% la monedă pentru a atrage investitorii.

Saga CoinFlex-Ver este cea mai recentă dramă care se desfășoară ca urmare a scăderii prețurilor criptomonedelor din ultimele săptămâni, care a șters miliarde de dolari de pe piață într-o perioadă numită o nouă „iarnă criptografică”.

Three Arrows Capital, un fond speculativ care investește în active digitale, a intrat în lichidare, a informat miercuri CNBC. Între timp, o serie de companii, inclusiv firma de creditare Celsius, se confruntă cu o criză de lichiditate, iar firmele cripto au trecut prin disponibilizări.

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (17/08/2022)

Publicarea numarului total al actiunilor emise si al drepturilor de vot asociate

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (17/08/2022)

Inceperea primei etape a programului de rascumparare actiuni proprii

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (17/08/2022)

Incetarea temporara activitate platforma Borzesti

SOCEP S.A. (SOCP) (17/08/2022)

Convocare AGA O & E 27/28.09.2022