Update articol:

Bursa de la Tokyo oprește tranzacționarea din cauza unei probleme tehnice; cresc acţiunile din zona Asia-Pacific

Bursa de la Tokyo a oprit tranzacționarea joi din cauza unei probleme tehnice, în timp ce multe piețe importante din regiune sunt închise pentru sărbători, potrivit CNBC. De asemenea, tranzacţiile au fost suspendate pe pieţele bursiere regionale din Sapporo, Nagoya şi Fukuoka, care folosesc sistemul Bursei din Tokyo, singura ce funcţiona joi fiind Osaka Exchange, bursă specializată pe produse derivate.

Japan Exchange Group a declarat într-un comunicat de joi că Bursa de Valori din Tokyo a încetat să mai tranzacționeze din cauza unei „erori de sistem”. Acesta a adăugat că nu poate spune în acest moment când se poate relua tranzacționarea.

Guvernul japonez a cerut Bursei să identifice cauza problemei tehnice, potrivit Reuters. Oficialii Bursei nu au precizat care e cauza ce a provocat defecţiunea, dar au dat asigurări că nu există dovezi de acces neautorizat din afara sistemului. Publicaţia niponă Nikkei susţine că este o problemă nespecificată de hardware.

Este cea mai mare problemă cu care s-a confruntat vreodată a treia piaţă bursieră globală, după ce, în 2005, tranzacţiile au fost suspendate timp de trei ore şi vine într-un moment în care noul premier Yoshihide Suga a făcut din digitalizarea ţării o prioritate majoră.

Bursa de la Tokyo, o piaţă de aproximativ 6.000 de miliarde de dolari, este a treia cea mai mare din lume, după New York şi Shanghai, conform datelor Federaţiei globale a operatorilor bursieri.

Este pentru prima dată când toate acţiunile tranzacţionate la Bursa de la Tokyo au fost suspendate pe durata întregii zile din cauza unei defecţiuni a sistemului.

Între timp, indicele S & P/ASX 200 din Australia a câștigat 1,39%. Indicele Straits Times din Singapore a crescut, de asemenea, cu 1,26%. Nifty 50 din India a avansat, de asemenea, cu peste 1%.

Piețele din China, Hong Kong, Coreea de Sud și Taiwan sunt închise joi pentru sărbători.

În general, indicele MSCI Asia ex-Japonia s-a tranzacționat cu 0,48% mai mult.

Acțiunile companiei de telecomunicații din Singapore Singtel au crescut cu aproape 3% joi după-amiază, după ce firma a anunțat că CEO-ul său urmează să se retragă pe 1 ianuarie 2021.

 

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (28/10/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 19-23 octombrie 2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (28/10/2020)

Litigiu dosar nr. 6001/63/2019*

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (28/10/2020)

Incetarea mandatului unui membru provizoriu al Directoratului

BRK Dow Turbo Long 26950 (BKDOWTLA6) (28/10/2020)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 29 si 30 Octombrie 2020