Update articol:

Bursa de Valori București extinde de la 25 la 30 numărul maxim de companii din indicii BET-XT, BET-XT-TR și BET-BK

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va extinde numarul de companii care pot face parte din indicii BET-XT, BET-XT-TR si BET-BK de la 25 la 30, incepand cu ajustarea periodica din septembrie 2021, potrivit unui comunicat. Este pentru prima data cand are loc o extindere a indicilor BET-XT, BET-XT-TR si BET-BK. Aceasta extindere operata de BVB are rolul de a oferi prin intermediul indicilor BET-XT, BET-XT-TR si BET-BK variante de indici cu o diferentiere mai pronuntata fata de indicele principal BET, care include in prezent un numar de 17 companii cu posibilitatea de a ajunge la un numar maxim de 20 de companii.

In plus, au fost introduse noi prevederi care completeaza actualele criterii de selectie a companiilor din indicii BET-XT, BET-XT-TR si BET-BK. Noile prevederi vor fi aplicabile incepand cu ajustarea periodica din martie 2022 si au scopul de a oferi o mai buna transparenta si predictibilitate pentru investitori. Acestea presupun introducerea urmatoarelor articole in manualele indicilor:

  • Art. 2.2.5 in manualul indicilor BET-XT si BET-XT-TR: „Pentru ca o societate noua sa fie inclusa in indicele BET-XT, este nevoie ca aceasta sa se afle in Top 25 in functie de coeficientul de lichiditate, sa aiba o pondere minima anticipata in cosul indicelui de 0,3% si sa inlocuiasca o societate deja inclusa cu o lichiditate si o pondere in indice mai redusa decat aceasta. Pentru clarificare, in situatia in care exista cel putin doua societati incluse in cosul indicelui care au o lichiditate si o pondere mai mici decat societatea pretendenta pentru includere, criteriul in functie de care se ia decizia este cel al lichiditatii. Prevederile articolului 2.2.5. se vor aplica incepand cu sedinta periodica din martie 2022.”

 

  • Art. 2.2.4 in manualul indicelui BET-BK: Pentru ca o societate noua sa fie inclusa in indicele BET-BK, este nevoie ca aceasta sa se afle in Top 25 in functie de Produsul dintre Capitalizare, Factorul de free float si Factorul de lichiditate si sa inlocuiasca o societate deja inclusa cu o pondere in indice mai redusa decat aceasta. Daca la momentul analizei, o societate deja inclusa in indice are un Factor de lichiditate mai mic de 0,25, aceasta poate fi inlocuita cu societatea cea mai bine pozitionata din punct de vedere al produsului dintre Capitalizare, Factorul de free float si Factorul de lichiditate cu un Factor de lichiditate de minim 0,25. Prevederile articolului 2.2.4. se vor aplica incepand cu sedinta periodica din martie 2022.”

BVBStiri BVB

CONTED SA (CNTE) (17/09/2021)

Hotarari AGA E 17 Septembrie 2021

ELECTROARGES SA (ELGS) (17/09/2021)

Actionari cu drept de vot suspendat in AGOA si AGEA - 20/21.09.2021

EB WTI INDEX 0,10 (EBWTI1) (17/09/2021)

Notificare Erste Group Bank AG referitoare modificare multiplicator - 0.03807