Update articol:

Bursa de Valori Bucureşti şi SeedBlink îşi unesc forţele pentru susţinerea ecosistemului antreprenorial inovator românesc

Bursa de Valori București (BVB) și SeedBlink au semnat un protocol de colaborare pentru susținerea dezvoltării mediului de afaceri din România, diversificarea surselor de finanțare și facilitarea accesului companiilor la capital.

Bursa de Valori București și platforma de investiții de tip equity crowdfunding, SeedBlink, își propun să sprijine antreprenorii care au nevoie de capital și au  idei inovatoare de dezvoltare a afacerii. Rolul acestui parteneriat este acela de a pune împreună umărul la dezvoltarea ecosistemului antreprenorial și inovator din România, pentru facilitarea accesului la capital pentru companii aflate în diferite stadii de evoluție.

Parteneriatul  își propune că startup-urile tech promițătoare și cu creștere rapidă, care se află în portofoliul SeedBlink, să primească suport în evaluarea posibilității de a deveni publice prin admiterea la tranzacționare pe una din piețele administrate de Bursă de Valori București.

Protocolul de colaborare oferă beneficii reciproce atât pentru antreprenorii cu nevoie de finanțare pentru creșterea ulterioară, cât și pentru investitorii de equity crowdfunding care ar putea participa la oferte publice sau plasamente private, alegând astfel o strategie de exit prin Bursă de Valori.

De asemenea, SeedBlink va deveni partener al ediției a patra a programului Made în România organizat de Bursă de Valori București.

“Bursă de Valori București susține companiile din România, iar deschiderea către diferite rute de finanțare este un semn al maturizării ecosistemului. Considerăm SeedBlink și partenerii lor o pepinieră pentru noi listari și un suport pentru creșterea sectorului IT/Tech românesc. Acest parteneriat este aliniat inițiativelor noastre precum Made în România în cadrul căreia vom lansa o platforma în care antreprenorii se întâlnesc cu finanțatorii din piață privată și publică”, a declarat Radu Hanga, Președintele Consiliului de Administrație al Bursei.

“Am remarcat în ultimii doi ani o creștere semnificativă a interesului companiilor mici și mijlocii pentru finanțare prin piață de capital. Piață AeRO a Bursei de Valori București și platforma Seedblink sunt printre principalele canale de finanțare pentru aceste companii, iar prin cooperarea dintre BVB și SeedBlink ne dorim să evidențiem complementaritatile dintre noi și să contribuim la dezvoltarea continuă a infrastructurii de finanțare în folosul antreprenorilor și al investitorilor locali, precum și al economiei în ansamblu”, a afirmat Adrian Tănase, Directorul General al BVB.

„Pe măsură ce din ce în ce mai multe companii vor strânge capital pe piețele private, va fi tot mai necesară sprijinirea acestor companii cu strategii adecvate de finanțare corporativă și lichiditate. Experiență și reputația BVB în piață de capital și suportul lor pentru listările publice se completează foarte bine cu pipeline-ul nostru dinamic de companii tehnologice pre-seed și seed, dar și cu nevoile investitorilor în startup-uri, prin intermediul SeedBlink. Suntem încântați să demarăm acest parteneriat cu BVB”, a spus Andrei Dudoiu, Cofondator și CEO SeedBlink.

Platforma de investiții private SeedBlink a construit deja o baza de peste 4,000 de investitori online, care a facilitat până în prezent 36 de runde de finanțare cumulând peste 12,6 milioane euro investiți în companii de tehnologie.

Parteneriatul dintre BVB și SeedBlink marchează încă un pas important către modernizarea și dezvoltarea pieței de capital din România, prin eficientizarea accesului companiilor la multiple surse de finanțare, facilitarea accesului acestora la listarea la bursă și prin creșterea bazei de investitori din piață de capital.

Bursa de Valori București (BVB) administrează piețe de acțiuni, obligațiuni și alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme multilaterale de tranzacționare și furnizează o gama variată de servicii participanților la piețele financiare. Bursă de Valori București este o societate listată pe propria piață din 2010. Furnizorul global de indici FTSE Russell a anunțat, în septembrie 2019, promovarea pieței de capital din România la statutul de Piață Emergența Secundară. Din 21 septembrie 2020, România este inclusă propriu-zis în indicii FTSE Russell dedicați piețelor emergente.

SeedBlink este platforma de investiții în start-ups de tehnologie cu cea mai mare creștere din Europa din punct din punct de vedere al sumelor tranzacționate și a numărului de investitori. Compania își propune să democratizeze în continuare procesul de investiții prin combinarea vizibilității adusă de crowdsourcing, flexibilitatea business angels și expertiză venture capital, toate într-o platforma online.
Comunitatea în plină expansiune a SeedBlink se află în centrul succesului platformei, alături de selecția de startup-uri din tehnologie fondate de echipe pasionate, cu idei inovatoare, impact social real și potențial de scalare internațională.

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (13/04/2021)

Desfasurare conferinta telefonica investitori si analisti 13 Aprilie 2021

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (13/04/2021)

Ziua Investitorului Bittnet - 15 Aprilie 2021

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (13/04/2021)

VAN la data de 31 martie 2021

ALTUR S.A. (ALT) (13/04/2021)

Completarea ordinii de zi a AGOA si AGEA din data de 27/28.04.2021

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (13/04/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 06.04.2021 - 12.04.2021