Update articol:

Bursa din Germania a ajuns la un nivel ridicat record

Bursele europene au crescut vineri, iar indicele principal din Germania a atins un nivel ridicat record, pe fondul optimismului referitor la un acord privind plafonul datoriei publice a SUA, care a încurajat investitorii să cumpere active mai riscante, transmite Reuters.

Indicele principal DAX al Bursei de la Frankfurt, care include cele mai importante 40 de companii din Germania, înregistra vineri o creştere cu 0,8%, ajungând la valoarea de 16.293,68 puncte, depăşind precedentul nivel ridicat record de 16.290,19, din noiembrie 2021.

“Datele sugerează că sporeşte încrederea în economia europeană, iar PIB-ul global se îndreaptă spre o aterizare lină. Şi alte pieţe bursiere înregistrează evoluţii foarte bune, indicele Nikkei al Bursei din Japonia a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 33 de ani, iar indicele Nasdaq al Bursei de la New York a depăşit nivelul de 12.600 puncte”, a apreciat Michael Hewson, analist la CMC Markets.

Indicele pan-european STOXX 600 a urcat cu 0,7%, ajungând la cel mai mare nivel din ultimul an, iar majoritatea sectoarelor economiei europene înregistrau creşteri, în special acţiunile companiilor tehnologice. Producătorii de semiconductori AMS şi Nordic Semiconductor au urcat fiecare cu peste 5%.

Datele publicate vineri arată că preţurile de producţie în Germania au înregistrat în aprilie cel mai lent ritm anual de creştere din ultimii doi ani, un semn că inflaţia s-ar putea atenua şi mai mult în cea mai mare economie europeană. (Agerpres)

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/06/2023)

Fitch confirma Ratingul BBB- cu perspectiva stabila

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/06/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la IAMU S.A.

Banca Transilvania TURBO LONG 10/1.77/1.82 (EBTLVTL19) (02/06/2023)

Notificare Erste Group Bank AG - EBTLVTL19 este sold-out