Update articol:

Bursa pakistaneză, atacată de persoane înarmate; șase morți, în urma atacului, dintre care patru atacatori

Patru oameni înarmați au atacat luni clădirea Bursei pakistaneze din orașul Karachi, dar forțele de securitate i-au ucis pe toți, a declarat poliția, potrivit Reuters.

Alți doi oameni au fost, de asemenea, uciși, a spus armata, adăugând că forțele de securitate conduc o cercetare pentru a găsi alți atacatori rămași neprinși.

Persoanele înarmate au atacat, cu grenade și arme, clădirea, care se află într-o zonă de înaltă securitate și unde sunt și sediile mai multor bănci private, a spus Ghulam Nabi Memon, șeful poliției din cel mai mare oraș din Pakistan și centrul său financiar.

“Patru atacatori au fost uciși, au intrat într-o mașină Corolla argintie”, a spus Memon pentru Reuters.

Atacul nu a fost revendicat imediat.

Atacatorii au aruncat inițial o grenadă către oamenii de securitate din fața clădirii bursei, apoi au deschis focul. Cei patru au fost uciși atunci când forțele de securitate au ripostat.

Pakistanul este, de mult timp, afectat de violența militantă islamistă, dar atacurile au devenit mai puțin frecvente în ultimii ani, după operațiuni militare împotriva diferitelor facțiuni în fortărețe de-a lungul graniței afgane.

Bursa din Pakistan nu a suspendat tranzacționarea în timpul atacului, a declarat directorul său general, Furrukh Khan.

Un oficial al departamentului de combatere a terorismului a declarat pentru Reuters că atacatorii transportau cantități semnificative de muniție și grenade în rucsacuri.

În afară de militanții islamiști, Pakistanul a fost nevoit să lupte și cu insurgenții separatiști din provinciile Balochistan și Sindh.

Separatiștii au fost responsabili pentru un atac asupra consulatului chinez din Karachi în 2018.

În această lună, trei explozii într-o singură zi, revendicate de un grup separatist puțin cunoscut, au ucis patru persoane, printre care doi soldați în sudul provinciei Sindh, a cărei capitală este Karachi.

BVBStiri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (10/07/2020)

Initierea programului de rascumparare de actiuni

FONDUL INCHIS DE INVESTITII BET FI INDEX INVEST (BTF) (10/07/2020)

Materiale info investitori - Document cu informatii esentiale

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (10/07/2020)

Renuntarea domnului Iulian Robert Tudorache la mandatul de Administrator

SOCEP S.A. (SOCP) (10/07/2020)

Decizie ASF nr.817/08.07.2020 de aprobare a documentului de fuziune