Update articol:
Raport luna mai:

BVB: Indicele BET-TR, care include și dividendele – la maxim istoric, pe o lichiditate de peste un miliard lei

Indicele BET-TR, care include și dividendele acordate de companiile din BET, a depășit în mai pentru prima dată pragul de 13.000 de puncte, ceea ce înseamnă o creștere 19,8% de la începutul anului, conform unui comunicat al Bursei de Valori București.
Luna mai a fost singura lună de până acum din 2019 în care lichiditatea lunară pe segmentul de acțiuni a depășit 1 miliard de lei.
Adrian Tanase, CEO BVB, a declarat: “Un cumul de factori interni și internationali au condus la realizarea unui volum mai mare de tranzacționare. Dincolo de datele ex-dividend, care au dat un impuls tranzacțiilor, cea mai importantă decizie interna a venit din zona Guvernului, care a modificat prevederile OUG 114 cu privire la Pilonul II de pensii”.
Potrivit lui Lucian Anghel, Președinte BVB, randamentul total de 19,8% oferit de la începutul anului de BET-TR investitorilor reprezintă una dintre cele mai bune performante bursiere din regiune: “România continuă să fie o destinație atractivă pentru investitorii locali și internaționali, oferind unele dintre cele mai mari rate ale dividendelor din lume și perspective de creștere economică peste media Uniunii Europene”.

Indicele BET a încheiat ultima ședință de tranzacționare din mai la un nivel de 8.493 de puncte, ceea ce a corespuns unui avans de peste 15% comparativ cu finalul anului trecut. De altfel, toți indicii de la BVB au avut creșteri de două cifre după primele cinci luni.

Luna mai s-a remarcat și prin volumele de tranzacționare ridicate și a fost singura luna de până acum din 2019 în care lichiditatea lunară pe segmentul de acțiuni a depășit 1 miliard de lei, după ce numai în ultima săptămână a lunii au avut loc două ședințe de tranzacționare de peste 100 de milioane de lei.

După primele cinci luni, valoarea de piață a companiilor românești a fost de 20,1 miliarde euro comparativ cu 18,1 miliarde euro la finalul anului trecut, ceea ce înseamnă un avans de 11%. Capitalizarea bursiera a tuturor companiilor listate pe piața reglementată a BVB a depășit 33,9 de miliarde de euro în ultima ședință de tranzacționare din mai 2019, comparativ cu 30,6 miliarde euro la final de 2018, în creștere cu 10,8%.

BVBStiri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (02/07/2020)

Tranzactii Parti Afiliate Ian-Iun 2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/07/2020)

Informare Depozitarul Central - operare diminuare capital social - nr. actiuni

DAFORA SA (DAFR) (02/07/2020)

Raport conf. art. 82 din Legea 24/2017