Update articol:

Camera Deputaţilor primeşte până pe 4 iunie propunerile de candidaţi pentru ANRE, preşedinţia ASF, CNCD, Consiliul Legislativ şi Curtea de Conturi

Camera Deputaţilor primeşte până pe 4 iunie propuneri de candidaţi pentru ANRE, ASF, CNCD, Consiliul Legislativ şi Curtea de Conturi, iar pe 16 iunie va fi avizul comisiilor, potrivit informaţiilor transmise de Cameră.   

Numiri Instituții a căror activitate se află sub control parlamentar

CNCD

I. 6 membri
II. 1 membru pe rest de mandat – până în aprilie 2023

ANRE
• 1 vicepreședinte
• 2 membri

În aprilie, mandatele membrilor Comitetului de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) au fost prelungite pe o perioadă de 3 luni. Guvernul a aprobat OUG privind prelungirea mandatelor Comitetului de reglementare al ANRE. Ramiro Angelescu, Teodor Atanasiu şi Henorel Soreaţă au fost numiţi până la 23 aprilie 2020 în Comitetul de Reglementare. Între timp, Henorel Soreaţă  a renunţat la funcţie. 

CONSILIUL LEGISLATIV
• 1 președinte Secție de drept public
• 1 președinte Secție de drept privat

CURTEA DE CONTURI
• 1 vicepreședinte – Autoritatea de Audit
• 5 membri

ASF
• 1 președinte (rest de mandat până în noiembrie 2023)

Un grup de organizații care fac parte din Grupul Consultativ pentru Protecția Consumatorilor de servicii financiare non-bancare, organizat pe lângă Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), a solicitat Parlamentului, într-o scrisoare deschisă, resetarea activității ASF, în primul rând la nivelul conducerii acesteia.

Acestea consideră că, dintre numele vehiculate în mass-media ca posibili președinti ai ASF, unul singur – cel al senatorului Daniel Catalin Zamfir întrunește calitățile necesare unui mandat de succes la conducerea ASF. 

Surse politice susţin că, la conducerea ASF, unii pesedişti l-ar vrea pe Ionuţ Mişa, fost ministru de finanţe. Un alt nume vehiculat, dar din partea PNL, este Nicu Marcu de la Curtea de Conturi.        

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (03/12/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN, SDTS si EFSA

SOCEP S.A. (SOCP) (02/12/2020)

Corectia valorii dividendului brut per actiune

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (02/12/2020)

Semnarea unui contract de creditare: ProCredit Bank - Dendrio