Update articol:

Campanie CERT: 150 de familii izolate din munții Apuseni cu primit pachete cu alimente neperisabile, legume, cozonaci și cadouri de Moș Crăciun

  • Federația Patronală Petrol și Gaze, în calitate de partener al CERT Transilvania, va facilita accesul la energie electrică pentru trei case localizate în zone izolate din munții Apuseni

 

În 13 decembrie a avut loc cea de-a XIII-a ediție a Campaniei Umanitare de Crăciun a CERT Transilvania – Community Emergency Response Team, unde Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) s-a implicat alături de peste 100 de voluntari, în 65 de mașini, împărțiți în 7 echipe. FPPG a transmis: “Împreună, am ajuns la 150 de familii izolate din munții Apuseni, județul Cluj, din zonele Muntele Rece, Măguri, Mărișel și Măguri Răcătău, cărora le-am dăruit 150 pachete cu alimente neperisabile a câte 25 kg fiecare, 1.200 kg. legume ( cartofi, morcovi, ceapă), 150 de cozonaci, 150 de pâini și 130 pachete de Moș Crăciun pentru copii cu rechizite, jucării și dulciuri”.

În urma campaniei din această iarnă din zona Comunei Mărișel, Județ Cluj, Federația Patronală Petrol și Gaze, în calitate de partener al CERT Transilvania, va facilita accesul la energie electrică pentru trei case localizate în zone izolate din munții Apuseni: “Beneficiarii sunt până în acest moment doi oameni în vârstă, care trăiesc singuri și pentru care un consum de 3kW este relativ suficient pentru nevoile casnice, iar cel de-al treilea urmează să fie identificat. Domnul Hristea Avram este unul dintre ei, iar acesta locuiește la preiferia comunei Măguri Răcătău, izolat la aproxiamtiv 5 km de aceasta, și, deși este afectat de o formă destul de severă de surdo-mutism, are grijă cu mândrie de gospodăria sa și este pasionat de citit. Are doar câteva cărți vechi pe care le prețuiește nespus și în lipsa electricității din zona unde locuiește, profită de fiecare moment cu lumină naturală pentru a se bucura de pământul lui strămoșesc. A doua persoană este doamna Rucan Rozalia, care are în teorie acces la electricitate, dar nu are resursele necesare pentru plata facturilor”.

Panourile fotovolatice instalate, cablurile, conectorii, invertorii, bateriile și toate celelalte componente ale investiției de RON 75000 vor putea schimba viață acestor două persoane, precum și celei de-a treia care urmează să fie identificată pe baza nevoilor stringente. Mai mult, orice fonduri neacoperite ale acestei investiții vor fi folosite pentru construirea și echiparea unei băi pentru gospodăria domnului Martiniuc, care își crește singur cei trei copii în Măguri Răcătău. Este important de menționat că domnul Martiniuc a putut beneficia deja de instalarea unor geamuri și uși termopane printr-un proiect anterior finanțat de OMV Petrom SA, dar și faptul că anul acesta a refuzat cu multă generozitate niște pachete cu mâncare aduse de voluntarii CERT, menționând că s-a pregătit bine pentru iarna aceasta și s-ar bucura ca acele alimente să ajungă la vecini mai nevoiași de-ai săi.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022