Update articol:

Senat: Candidaţii pentru Curtea Constituţională – audiaţi miercuri în Comisia juridică

Curtea Constituţională a României (CCR)

Candidaţii propuşi pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională în locul Monei Pivniceru, căreia îi expiră mandatul în luna iunie, vor fi audiaţi miercuri, începând cu ora 14,00, în Comisia juridică a Senatului, iar votul în plen va fi săptămâna viitoare, potrivit Agerpres.

PNL a propus-o pentru această funcţie pe Iulia Scântei, preşedintele Comisiei juridice din Senat, USR – pe Peter Ecksterin-Kovacs, fost senator UDMR, iar AUR – pe Radu Ghidău, fost deputat PNŢCD.

Tot miercuri, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor îi va audia pe candidaţii propuşi pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională pe locul actualului preşedinte al Curţii, Valer Dorneanu, căruia îi expiră mandatul pe 10 iunie. PSD l-a propus pentru această funcţie pe prim-adjunctul procurorului general, Bogdan Licu, USR – pe judecătorul Cristi Danileţ, iar AUR – pe prof. univ. Ioan Sabău-Pop.

În 11 aprilie, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a declanşat procedurile pentru numirea unui judecător la Curtea Constituţională în locul lui Valer Dorneanu.

Potrivit Legii, numirea noului judecător la CCR trebuie efectuată cu cel puţin o lună înainte de încetarea mandatului judecătorului predecesor.

Curtea Constituţională este compusă din 9 judecători, numiţi pentru un mandat de 9 ani, care nu poate fi prelungit sau înnoit. Dintre aceştia, 3 sunt numiţi de Camera Deputaţilor, 3 de Senat şi 3 de preşedintele României. Curtea se înnoieşte cu o treime din numărul judecătorilor din 3 în 3 ani.

Preşedintele Curţii Constituţionale este ales prin vot secret pentru o perioadă de 3 ani, în termen de 5 zile de la înnoirea Curţii. Mandatul preşedintelui poate fi reînnoit.

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Unicredit Bank 2022 (UCB22) (27/06/2022)

Plata cupon nr. 10 si rambursare principal

AAGES S.A. (AAG) (27/06/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20-24.06.2022

MedLife S.A. (M) (27/06/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20-24 iunie 2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (27/06/2022)

Rascumparare actiuni proprii in perioada 20-24.06.2022