Update articol:

Capitalizarea Apple a scăzut cu peste 22%, respectiv cu circa 532 de miliarde de dolari, de la un maxim al acţiunilor atins pe 2 septembrie

apple
* Gigantul condus de Tim Cook a anunțat marți lansarea mai multor produse, dar nu un iPhone nou

 

Acţiunile Apple au scăzut cu 22,6% de la maximul record intraday de 137,98 dolari din 2 septembrie, pierzând aproximativ 532 miliarde dolari din valoarea de piață, potrivit CNBC.

Scăderea rapidă  a Apple a avut loc după creşterea puternică înregistrată de acţiunile Apple în august, înaintea divizării acestora în proporţie de 4 la 1, dar şi după evenimentul recent de prezentare a unor noi produse, primul organizat în acest an, care nu a provocat prea multă emoţie.

Grupul condus de Tim Cook a prezentat marţi o serie de dispozitive şi softuri, între care Apple Watch Serie 6, noul iPad Air, un nou serviciu de fitness şi un nou produs de servicii numit Apple One. Cu toate acestea, Apple nu a anunţat lansarea de  iPhone-uri noi. De asemenea, a lipsit singurul produs care ar fi făcut Apple One mult mai atractiv: un dispozitiv conectat cu iPhone.

Toni Sacconaghi, analist senior de cercetare la Bernstein, a numit evenimentul ca fiind „relativ dezamăgitor”. Acesta a adăugat: „Continuăm să credem că Apple ar trebui să caute să-și grupeze mai creativ serviciile hardware + servicii în pachete de abonamente integrate.”

Slăbiciunea recentă a acţiunilor Apple a survenit pe fondul declinului generalizat al sectorului de tehnologie. Indicele Nasdaq a intrat în teritoriu de corecţie, cu o scădere de peste 10% faţă nivelul său record. Unii investitori consideră că vânzarea de acţiuni ale companiilor de tehnologie este determinată de îngrijorările provocate de creşterea exagerată şi prea rapidă a acestora.

Înainte de scăderea din ultima perioadă, acţiunile Apple urcaseră numai în august cu 21,4% în urma anunţului privind divizarea titlurilor. Miscarea i-a descumpănit pe mulți pe Wall Street, deoarece o astfel de acțiune corporativă nu are impact asupra fundamentelor companiei sau asupra valorii intrinseci a proprietății existente.

Totuşi, unii analişti consideră că acţiunile Apple îşi vor reveni, având în vedere capitalizarea lor de piaţă şi istoricul calităţii produselor.

 

BVB | Știri BVB

ALUMIL ROM INDUSTRY S.A. (ALU) (28/01/2022)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) - Sem II 2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (28/01/2022)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) S2 2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (28/01/2022)

Raport curent cf. art. 234, litera i) din Reg. 5/2018

Digi Communications N.V. (DIGI) (28/01/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014