Update articol:

Capitoliul SUA, închis din cauza unei ameninţări în domeniul securităţii; o repetiţie a ceremoniei de învestire a lui Biden, suspendată; Fum, în spatele Capitoliului

Capitoliul din Washington a fost închis, din cauza unei ameninţări la adresa securităţii, luni, cu două zile înaintea învestirii lui Joe Biden în funcţia de preşedinte al Statelor Unite, relatează BBC News, potrivit news.ro.

Sediul Congresului Statelor Unite a fost atacat la 6 ianuarie de către susţinători ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, iar incidente violente s-au soldat cu cinci morţi.

Potrivit unor jurnalişti aflaţi la faţa locului, un anunţ cu privire la o urgenţă era difuzat, iar o repetiţie a ceremoniei de învestire a lui Biden a fost suspendată.

Măsuri de securitate excepţionale au fost impuse în capitala americană, iar zeci de membri ai Gărzii Naţionale au fost desfăşuraţi pe teren.

Un reporter, Jackson Proskow, a împărtășit, pe Twitter, un videoclip care arată fum lângă clădire : „Fumul se ridică în spatele clădirii Capitoliului. Repetiția de inaugurare pare a fi evacuată. Anunț de urgență, la bazele Capitolului.

“Fumul s-a potolit acum. Oamenii care se aflau pe terenul pentru repetiția de inaugurare au plecat”, arată un alt Tweet.

NBC News a raportat că s-a descoperit că fumul provenea dintr-un loc al oamenilor străzii. Departamentul de Poliție al Capitoliului SUA a trimis pe Twitter că evacuarea a fost declanșată dintr-o „o abundență de precauție” din cauza unui incendiu sub un pod din apropiere – despre care se crede că este același cu adăpostul pentru oamenii străzii – și că nu a existat nicio incendiu la fața locului.

BVBStiri BVB

BRK Aur Turbo Long 1690 (BKAURTL12) (05/03/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 05 si 08 Martie 2021

ELECTROPUTERE S.A. (EPT) (05/03/2021)

Suspendare tranzactionare in 10.03.2021: Decizie ASF nr. 304/03.03.2021

CEMACON SA (CEON) (05/03/2021)

Publicare Proiect de Fuziune

ELECTROPUTERE S.A. (EPT) (05/03/2021)

Anunt retragere actionari minoritari, Decizie ASF nr. 304/03.03.2021