Update articol:

Cărbunaru: Modificarea Codului de procedură Fiscală – ANAF va publica lista persoanelor juridice fără obligaţii restante

Sursa foto: facebook.com

Guvernul a aprobat, miercuri, ordonanţa de modificare a Codului de Procedură Fiscală, care prevede, între altele, ca ANAF să publice lista contribuabililor, persoane juridice, care şi-au declarat şi achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi nu figurează cu restanţe, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, potrivit Agerpres.

“Ordonanţa pentru modificarea şi completarea legii 207/2015 privind Codul de Procedură Fiscală introduce noi reglementări de simplificare şi îmbunătăţire a legislaţiei de procedură fiscală, adaptând-o, totodată, la evoluţii internaţionale, recomandări şi bune practici recomandate la nivelul OCDE, care, după cum ştiţi, a eliberat României foaia de parcurs pentru aderare şi ca atare toate aceste proceduri specifice statelor dezvoltate, economiilor dezvoltate ale lumii sunt adoptate treptat în legislaţia României”, a afirmat Cărbunaru, după şedinţa de Guvern.

El a precizat că ordonanţa urmăreşte, în primul rând, îmbunătăţirea echilibrului în relaţia dintre contribuabili şi organele fiscale.

“Aş vrea să vă dau câteva exemple legate de astfel de îmbunătăţiri ale sistemului legislativ: în primul rând, îmbunătăţirea echilibrului în relaţia dintre contribuabili şi organele fiscale pentru a consolida şi dezvolta creşterea încrederii contribuabililor în administraţia fiscală. Astfel ANAF urmează să publice pe site-ul propriu lista contribuabililor, persoane juridice care şi-au declarat şi achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi nu figurează cu obligaţii restante”, a adăugat Cărbunaru.

Potrivit lui Cărbunaru, “se introduce posibilitatea restituirii taxei pentru soluţia fiscală anticipată, dacă în astfel de situaţii contribuabilul renunţă la această soluţie, iar pentru constituirea garanţiilor se creează posibilitatea eşalonării creanţelor, precum şi pentru eşalonările succesive”.

“Totodată, va exista posibilitatea eşalonării TVA, a accizelor sau taxelor vamale pentru administrarea care revine Autorităţii Vamale Române”, a mai explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (28/09/2022)

Informare privind strategia de dezvoltare a societatii

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (28/09/2022)

Hotarare CA 28.09.2022 - avizare majorare capital social incorporare rezerve

CONPET SA (COTE) (28/09/2022)

Raport conform art. 234, aliniat 1, lit. i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018

MedLife S.A. (M) (28/09/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021