Update articol:

Cartel Alfa: Cerem guvernului salvarea locurilor de muncă de la TMK Artrom Slatina; lipsa de acţiune, în aceste context de criză economică, este o crimă socială

TMK-ARTROM SA Reşiţa, una dintre puţinele companii performante din industria României, care asigură locuri de muncă pentru 2600 de salariaţi şi îşi plăteşte la zi taxele către stat, este în pericol iminent de a-şi sista activitatea, cu toate consecinţele dezastruoase, economice şi sociale, potrivit unui comunicat Cartel Alfa.   

Sindicatul susţine: “Deşi se ştie de luni de zile de această problemă, despre faptul că peste mai puţîn de o săptămână expiră decizia ANAF prin care sunt acordate Societăţii o serie de derogări pentru a-şi putea desfăşura activitatea, în ciuda eforturilor susținute ale sutelor de persoane implicate în vederea împiedicării colapsului uneia dintre cele mai mari societăţi din România, ne aflăm în faţa situaţiei în care compania nu mai poate reînnoi contractele de furnizare de energie şi gaze, primeşte notificare de la bănci de încetare a efectuării de tranzacţii, iar furnizorii și clienții societății au încetat deja să mai confirme tranzacții.

Pagubele suferite că urmare a acestei încetări a activitățîi sunt imposibil de determinat în acest moment dar ele vor fi cu siguranță imense.
Într-o perioadă de criză economică, când guvernul ar trebui să ţină cu dinţii de fiecare loc de muncă care asigură ocupare de calitate şi taxe la buget, lipsa de acţiune la nivel guvernamental reprezintă o crimă socială!”

CNS Cartel ALFA solicită guvernului să emită de urgenţă documentele necesare pentru a scoate Societatea de sub regimul sancționator pentru a împiedica încetarea definitivă și ireversibilă a activitățîi companiei şi pierderea locurilor de muncă pentru cei 2600 de angajaţi ai întreprinderii precum şi ale sutelor de angajaţi ale căror locuri de muncă şi venituri depind orizontal de funcţionarea acestei companii.

Conform conducerii TMK Artrom, societatea a fost informată de către furnizorii de gaz și energie electrică asupra reticenței lor de a mai prelungi contractele de furnizare (care expiră în luna iunie) dacă Societatea va intra din nou în blocaj:

“Oprirea furnizării acestora va duce la oprirea definitivă a fabricilor și așa după cum am informat de mai multe ori repornirea acestora va conduce la pagube imposibil de determinat în acest moment dar cu siguranță de valori foarte mari.

Băncile au informat Societatea cu privire la faptul că vineri 10 iunie 2022 este ultima zi în care vor face operațiuni de plăti și creditare a conturilor societății.

Furnizorii și clienții Societății au încetat deja să mai confirme tranzacții cu Societatea având teama că după această săptămâna TMK-ARTROM va intra din nou în blocaj de plăti , încasări, livrări, achiziții și că sub acest al doilea șoc ea va intra în colaps.

În ciuda eforturilor susținute ale sutelor de persoane implicate în demersurile întreprinse în mod constant în vederea împiedicării colapsului uneia dintre cele mai mari societăți din România, lider al producătorilor de țevi industriale-mecanice fără sudură din Europa, pericolul încetării integrale, definitive și ireversibile a activității Societății nu va mai putea fi înlăturat în circumstanțele actuale. Pagubele suferite ca urmare a acestei încetări a activității sunt imposibil de determinat în acest moment dar ele vor fi cu siguranță imense.

În primele cinci luni ale acestui an TMK-ARTROM a fructificat cu succes poziția sa de lider în domeniul țevilor fără sudură mecanice și a înregistrat rezultate finaciare pozitive dar care se vor transforma în cazul unui nou blocaj într-o catastrofă, DAUNELE CREATE DE UN NOU BLOCAJ FIIND IMENSE!

Va solicităm din nou emiterea DE URGENȚĂ a unei decizii în vederea prelungirea duratei de valabilitate a Deciziei nr. 12/2022 până la data de 31 august 2022.
Echipa de management și colectivul TMK-ARTROM au făcut deja pe parcursul acestor luni eforturi supraomenești pentru a menține atât linia de plutire a Societății, cât și eficienţă economică. Măsurile dispuse în vederea blocării Societății au produs deja daune ireversibile și afectează irecuperabil eficienţa activității Societății. TMK-ARTROM și-a câștigat reputația și recunoastrea internațională printr-un management aproape unic în nișă de piață, Societatea fiind apreciată de clienți pentru eficientă, flexibilitate, rapiditate, personalizare dedicată necesităților tehnologice ale clienților, rapiditate în livrare și calitatea de top de la care nu s-a făcut niciodată rabat. Or, în condițiile de subzistență din prezent, Societatea își pierde încet dar sigur reputația, locul în piață și capacitățile care au făcut-o remarcată. Pentru a construi această reputație a fost nevoie de o strategie și o muncă de 20 de ani, ceea ce acum se pierde în câteva luni fără speranțe de revenire! Fără aceste atuuri, TMK-ARTROM nu va putea există în viitor.

Așa cum am menționat în repetate rânduri, managementul executiv al Societățîi, singurul în măsură să gestioneze fondurile Societății, se angajează că va efectua toate activitățile și plățile esențiale necesare pentru continuarea activității operaționale a Societății cu respectarea deplină a legislației aplicabile (inclusiv a
prevederilor Regulamentului 269/2014). Așteptăm cu interes decizia Dvs în cel mai scurt timp posibil, astfel încât să preîntâmpinăm încetarea definitivă și ireversibilă a activității Societății și, implicit, intrarea Societății în procedura falimentului conform dispozițiilor Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență”.

BVB | Știri BVB

Premier Energy PLC (PE) (20/05/2024)

Notificare WOOD & COMPANY FINANCIAL SERVICES - rezultate oferta publica initiala de vanzare de actiuni emise de Premier Energy PLC

Turbo Short Certificates on Natural Gas Future (RBNAGTS2) (20/05/2024)

Suspendare tranzactionare - 15:09 - Notificare Raiffeisen Bank International - atingere bariera

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (20/05/2024)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 13-17.05.2024

CARBOCHIM S.A. (CBC) (20/05/2024)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (20/05/2024)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 13.05.2024-17.05.2024