Update articol:

Casa Albă: Biden i-a cerut lui Putin eliberarea lui Navalnîi în convorbirea lor telefonică

Sursa foto: facebook.com/WhiteHouse/

Preşedintele american Joe Biden i-a cerut preşedintelui rus Vladimir Putin să-l elibereze pe opozantul încarcerat Aleksei Navalnîi, în cadrul convorbirii lor din această săptămână, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Biden ar fi făcut presiuni asupra lui Putin într-un număr de chestiuni, între care presupusul amestec rus în alegerile din 2020, suveranitatea Ucrainei şi arestarea lui Navaknîi.

Joi, Psaki a declarat că Biden nu a fost reţinut în a-şi exprima îngrijorările în privinţa acţiunilor guvernului rus în cadrul acestei convorbiri.

Anterior în cursul acestei săptămâni, un comunicat al Casei Albe a precizat că cei doi lideri au convenit ca echipele lor să lucreze de urgenţă la prelungirea New START, acordul de reducere a arsenalelor nucleare, până la 5 februarie, când prezentul acord expiră.

Tratatul de control al armelor limitează numărul focoaselor strategice nucleare desfăşurate de SUA şi Rusia la nu mai mult de 1.550 fiecare.

Detaliile convorbirii au fost făcute publice într-un context în care Joe Biden încearcă să ajusteze politica SUA faţă de Rusia într-un mod mai robust, după ce predecesorul său Donald Trump a refuzat să-l înfrunte direct pe Putin, comentează Reuters.

BVB | Știri BVB