Update articol:

Casa Albă: Iranul se va confrunta cu consecințe dacă atacă orice american, inclusiv pe cei pe care i-a sancționat ieri

Sursa foto: facebook.com/WhiteHouse/

Teheranul a impus ieri  sancțiuni pentru zeci de americani, inclusiv pentru oficiali militari de rang înalt, pentru uciderea generalului iranian Qassem Soleimani.

 

Iranul se va confrunta cu „consecințe grave” dacă va ataca vreun american, inclusiv cele 52 de persoane cărora le-a impus anterior sancțiuni, a anunțat duminică Casa Albă.

„Ieri, Iranul a impus sancțiuni asupra a 52 de americani. Autorităţile iraniene fac acest lucru în timp ce milițiile Iranului continuă să atace trupele americane în Orientul Mijlociu și în timp ce oficialii iranieni amenință că vor desfășura operațiuni teroriste în interiorul Statelor Unite și în alte părți ale lumii”, a anunţat Casa Albă.

„Vom lucra cu aliații și partenerii noștri pentru a descuraja și a răspunde oricăror atacuri efectuate de Iran. Dacă Iranul atacă pe oricare dintre cetățenii noștri, inclusiv pe oricare dintre cele 52 de persoane nominalizate ieri, se va confrunta cu consecințe grave”, a continuat Casa Albă.

Pe 8 ianuarie, Iranul a impus sancțiuni pentru zeci de americani, inclusiv pentru președintele șefilor de stat major al SUA Mark Milley, șeful Comandamentului Central al SUA (CENTCOM) Kenneth F. McKenzie Jr. și fostul consilier pentru securitate națională Robert C. O’Brien, Teheranul acuzându-i că au fost implicaţi  în uciderea generalului iranian Qassem Soleimani în 2020.

Soleimani a fost ucis pe 3 ianuarie 2020 pe Aeroportul Internațional Bagdad, unde a sosit în cadrul unei misiuni diplomatice secrete. Mașina sa a fost lovită de drone americane la ordinele președintelui de atunci Donald Trump, care a susținut că Soleimani a pus la cale atacarea instalațiilor americane din regiune. Ca răspuns, Iranul a efectuat un atac cu rachetă care a vizat bazele militare irakiene care găzduiau trupe americane, care nu a avut ca rezultat victime, dar unele trupe au fost rănite. Teheranul a spus că a fost doar începutul și de atunci a promis în repetate rânduri că va răzbuna moartea lui Soleimani.

BVB | Știri BVB

Sphera Franchise Group (SFG) (19/01/2022)

Deschiderea a doua noi restaurante

CARBOCHIM S.A. (CBC) (19/01/2022)

Hotarari AGA E 05.01.2022- Versiune in limba engleza

IAR SA Brasov (IARV) (19/01/2022)

Convocare AGAO 23.02.2022

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (19/01/2022)

Informare asupra Bugetului de venituri si Cheltuieli pentru anul 2022