Update articol:

Casa Albă le spune americanilor să suporte prețurile mari ale gazelor, pentru a salva „ordinea mondială liberală”

Casa Albă le-a transmis americanilor că trebuie să continue să îndure prețurile mari la gaze pentru a păstra „ordinea mondială liberală” și pentru a sprijini Ucraina, potrivit summit.news.

Comentariile au fost făcute de consilierul lui Biden, Brian Deese, în timpul unui interviu CNN, când a fost întrebat despre criza costului vieții.

“Ce le spuneți familiilor care spun “nu ne putem permite să plătim 4,85 dolari pe galon timp de luni, dacă nu ani de zile”?”, l-a întrebat reporterul pe Deese.

„Este vorba despre viitorul Ordinii Mondiale Liberale și trebuie să rămânem fermi”, a răspuns Deese.

Clipul cu acest moment a devenit viral pe rețelele de socializare și a fost vizualizat de peste 800.000 de ori pe Twitter.

“Administrației Biden îi pasă mai mult de ordinea mondială liberală decât de familiile americane”, a scris pe Twitter fostul director de comunicare strategică de la Casa Albă, Mercedes Schlapp.

Summit News scrie că nenumăraţilor americani le pasă din ce în ce mai puțin de păstrarea „ordinei mondiale liberale” în sprijinul Ucrainei și, fără îndoială, ar prefera să pună America pe primul loc.

Sondajele arată că, ori de câte ori li se spune care sunt consecințele „sprijinirii Ucrainei”, apetitul pentru implicarea americană scade, conform Summit News.

În timpul discursului său la summitul NATO de la Madrid, Preşedintele Joe Biden a fost întrebat de un reporter: “Cât timp este corect să ne așteptăm ca șoferii americani și cei din întreaga lume să plătească această recompensă pentru acest război?”.

Președintele a răspuns: “Atât timp cât va fi nevoie”, insistând că nu se poate permite Rusiei să câștige conflictul împotriva Ucrainei și apoi să amenințe potențial alte națiuni.

Biden a dat din nou vina pe „Rusia, Rusia, Rusia” pentru prețurile mari la gaze, în ciuda inflației care a crescut deja înainte de războiul din Ucraina și a sancțiunilor sale care au exacerbat criza, mai scrie Summit News .

Un sondaj Rasmussen a constatat că doar 11% dintre americani cred în narațiunea administrației Biden conform căreia Vladimir Putin este de vină pentru prețurile record ale gazului.

 

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (17/08/2022)

Publicarea numarului total al actiunilor emise si al drepturilor de vot asociate

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (17/08/2022)

Inceperea primei etape a programului de rascumparare actiuni proprii

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (17/08/2022)

Incetarea temporara activitate platforma Borzesti

SOCEP S.A. (SOCP) (17/08/2022)

Convocare AGA O & E 27/28.09.2022