Update articol:

Cazanciuc: Relaţia România – SUA este una dintre coordonatele cardinale ale politicii externe a Bucureştiului

Foto Facebook Foto Facebook

Relaţia constantă şi privilegiată a României cu Statele Unite ale Americii este una dintre coordonatele cardinale ale politicii externe a Bucureştiului, într-o epocă a schimbărilor accelerate în care, adesea, ziua de mâine nu mai seamănă cu ziua de ieri, afirmă preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc.

“În aceste momente inedite, în care starea de incertitudine cauzată de epidemia de COVID-19 tinde să devină noul normal, iar volatilitatea mediului de securitate se menţine ridicată, Parteneriatul Strategic cu Statele Unite reprezintă mai mult ca niciodată unul din pilonii centrali ai arhitecturii de securitate şi de relaţii externe ai ţării noastre”, scrie Cazanciuc, sâmbătă, pe Facebook, într-un mesaj de Ziua Independenţei SUA, potrivit Agerpres.

El subliniază că România rămâne pe mai departe un partener european activ care sprijină o relaţie transatlantică solidă.

“Interesele noastre comune sunt dublate de valorile şi principiile specifice lumii libere pe care le împărtăşim. Dincolo de bătăliile politice interne, întreg spectrul politic românesc împărtăşeşte această poziţionare. Îmi face o deosebită plăcere să exprim în numele Senatului României cele mai sincere urări partenerilor americani cu ocazia Zilei Naţionale a Statelor Unite. Senatul României va continua să susţină diplomaţia parlamentară, ca parte a proiectului de intensificare şi aprofundare a colaborării dintre ţările noastre, la nivel strategic, economic şi militar. La mulţi ani, America!”, transmite Robert Cazanciuc.

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (04/08/2020)

Raport conf. art. 82 din Legea 24/2017

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (04/08/2020)

Tranzactie - vanzare participatie in Glass Container Company

VES SA (VESY) (04/08/2020)

Neintrunire cvorum AGAE 03.08.2020

ALRO S.A. (ALR) (04/08/2020)

Disponibilitate Raport de Sustenabilitate al Grupului ALRO aferent anului 2019