Update articol:

CCR: Numirea lui Alexandru Stănescu la ANRE a fost neconstituțională

anre

În cadrul controlului hotărârilor Parlamentului, cu unanimitate de voturi, Curtea Constituțională a admis miercuri sesizarea de neconstituționalitate depusă de USR și a constatat că este neconstituțională Hotărârea Parlamentului privind numirea lui Alexandru Stănescu în funcția de membru în Comitetul de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

„Astăzi, CCR a făcut dreptate milioanelor de români și a admis sesizarea făcută de USR pentru impostură. Numirile exclusiv pe criterii politice nu au ce să caute în conducerea ANRE.  Este nevoie de oameni competenți în fruntea ANRE care să vină cu propuneri concrete pentru ca românii să aibă acces la energie la prețuri corecte și pentru a încuraja investițiile în sectorul energetic. Vom lupta în continuare pentru ca această funcție să nu cadă în mâna unor personaje controversate care pot face mult rău sectorului energetic românesc”, declară Cristina Prună, deputat USR și vicepreședinte al Comisiei de industrii din Camera Deputaților.

Fostul deputat PSD Alexandru Stănescu a fost numit, începând cu data de 21 decembrie 2021, în funcţia de membru ANRE, pe locul devenit vacant prin demisia lui Marian Neacșu. USR a acuzat că Stănescu nu are competențele necesare să fie numit la ANRE și a sesizat CCR.

 

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (08/12/2023)

Decontarea si plata tranzactiilor aferente ofertei publice de cumparare

COMPA S. A. (CMP) (08/12/2023)

Notificare prag detineri/vot >15%

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (08/12/2023)

Notificare prag detineri/vot <5%

COMPA S. A. (CMP) (08/12/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014