Ce verifică ASF după criticile lui Vâlcov față de investițiile fondurilor de pensii în acțiuni DIGI (video)

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) verifică dacă au existat persoane care au vândut sau au cumpărat acțiuni și au realizat un beneficiu, în urma declarațiilor publice cu impact pe piața de capital, a spus Mircea Ursache, vicepreședintele ASF.

Acesta a făcut aceste precizări în cadrul Forumului Pieței de Capital, organizat de financialintelligence.ro.

ASF a anunțat o anchetă, după ce Darius Vâlcov, consilierul premierului, a criticat public investițiile fondurilor de pensii private obligatorii în acțiuni Digi Communications, companie pusă sub urmărire penală la data ofertei publice.

Clarificările aduse de Mircea Ursache au avut loc în contextul în care ASF nu a precizat dacă este anchetat Darius Vâlcov pentru declarații sau sunt cercetate fondurile de pensii pentru respectivele investiții.

Mircea Ursache a spus că au fost cel puțin cinci persoane publice care au dat pronosticuri cu privire la Pilonul II de pensii private.

Acesta a adăugat: “Nu verificăm nici persoana, nici societatea despre care se discută, verificăm dacă în urma declarațiilor publice, există persoane care au vândut sau au cumpărat (n.n. acțiuni) și au avut avantaje de pe urma acestora”.

BVBStiri BVB

DAFORA SA (DAFR) (15/01/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

ROMCARBON SA (ROCE) (15/01/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014