Update articol:

Cehia: O putere străină s-a aflat în spatele atacului cibernetic contra Ministerului de Externe

O putere străină s-a aflat în spatele celui mai recent atac cibernetic care a vizat Ministerul de Externe ceh, a anunţat marţi Comisia pentru afaceri externe, apărare şi securitate a Senatului de la Praga, deşi nu a identificat statul respectiv şi nu a oferit detalii despre acest incident, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Cotidianul ceh Denik N a relatat marţi că atacul cibernetic asupra Ministerului de Externe ceh a avut loc în luna iunie, dar a precizat că nu a fost compromisă nicio informaţie confidenţială. Citând trei surse, cotidianul ceh a menţionat că atacul a provenit din Rusia.

Comisia pentru afaceri externe, apărare şi securitate a Senatului ceh i-a cerut guvernului să trateze cu seriozitate provocările la adresa securităţii cibernetice, citând informaţii publicate de Agenţia naţională pentru securitatea cibernetică şi a informaţiilor (NUKIB).

”Cu privire la cel mai recent incident, comisia declară că atacul cibernetic contra Ministerului Afacerilor Externe a fost efectuat de o putere străină, potrivit NUKIB”, a menţionat comisia senatorială într-o declaraţie postată pe site-ul camerei superioare a parlamentului ceh.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe ceh a refuzat să facă vreun comentariu despre acest incident.

În decembrie anul trecut, serviciul de contrainformaţii ceh (BIS) a menţionat, în raportul său anual, că serviciile de informaţii ruse s-au aflat la originea atacurilor cibernetice din 2017 contra Ministerului de Externe ceh.

BVB | Știri BVB

ALUMIL ROM INDUSTRY S.A. (ALU) (27/01/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (26/01/2022)

Perioada inchisa tranzactionare 27.01.2022 - 25.02.2022

VRANCART SA (VNC) (26/01/2022)

Calendar financiar 2022

ROMCARBON SA (ROCE) (26/01/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014