Update articol:

Cei doi arși în explozia de la Petromidia, transferați în Germania

Cei doi pacienţi de la Spitalul Floreasca, răniţi grav în explozia de la Petromidia, au fost transportaţi luni, în Germania, cu o aeronavă militară, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

“O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat luni, 5 iulie, o misiune umanitară în Germania, pe ruta Otopeni – Offenbach – Otopeni, pentru transportul, în regim de urgenţă, a doi pacienţi care au suferit arsuri în explozia de la Rafinăria Petromidia”, arată un comunicat al MApN.
Echipa medicală care monitorizează pacienţii pe timpul zborului este formată din specialişti din cadrul UPU-SMURD Bucureşti şi Ministerului Apărării Naţionale.

Misiunea a fost aprobată de ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, în urma solicitării Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian, în jurul orei 11,00.

La rândul său, Rompetrol Rafinare, membru al Grupului KMG International,  a transmis prin echipa KMG International: “Cei doi colegi internați în Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca” au fost transferați în această dimineață către o unitate medicală specializată din Offenbach – Germania. Cu sprijinul Forţelor Aeriene Române, aeronava a decolat în jurul orei 11.00 din Baza 90 Transport Aerian Otopeni.

Aceștia sunt stabili și, în continuare, în comă indusă. Pe durata zborului, colegii vor fi montorizați de o echipă medicală formată din specialiști din cadrul UPU-SMURD București și ai Ministerului Apărării Naționale.

Dorim să mulțumim autorităților pentru implicarea și sprijinul în identificarea și finalizarea procedurilor medicale pentru transferul colegilor răniți în Germania, în circa 72 de ore.

Prin eforturi comune, am reușit să găsim soluții rapide pentru colegii noștri, să îi transferăm și să beneficieze de cele mai bune tratamente de specialitate.

În același timp, dorim să le mulțumim pentru dăruirea și eforturile făcute de cadrele medicale în salvarea colegilor noștri, atât celor de pe platforma Petromidia, echipajelor de prim-ajutor și transfer, cât și cadrelor medicale din Spitalul Județean Constanța și Spitalul de Urgență „Floreasca”.

Referitor la colegul nostru internat în Spitalul Județean Constanța, potrivit specialiștilor, starea lui este bună. Informațiile sunt în concordanță cu cele declarate reprezentanților companiei de familia pacientului și de medici. Suntem alături de acesta și ne vom asigura că va beneficia de cele mai bune tratamente pe perioada spitalizării, dar și după externare.

În aceste momente, principala noastră grijă este ca angajații răniți să aibă parte de cele mai bune condiții de tratament. În paralel, oferim sprijin total autorităților, în desfășurarea anchetei din rafinăria Petromidia”.

 

BVBStiri BVB

ALRO S.A. (ALR) (15/10/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (15/10/2021)

Convocare AGEA pentru data de 8 decembrie 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (15/10/2021)

Act aditional la contract de credit

ALRO S.A. (ALR) (15/10/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)